23 srpnja 2009

Sljemenske igre




Moja pretpostavka o Krešinom treningu se obistinila. Nakon subotnje izvidnice terena i staza, jučer je bio nadahnut i u stvari je težak trening učinio zanimljivim i pristupačnim. Lokacija obronaka Medvednice puni je pogodak. Dok u gradu prži preko 30 u hladu, šumovita Medvednica pruža mjesto za kvalitetni trening bez dodatnih muka vezanih za vrućinu.

Počeli smo opet u laganom tempu zagrijavajući se prvi kilometar. Već na prvoj uzbrdici nakon zagrijavanja slijede tri kratka brdska sprinta, pa nastavljamo uz potok do slijedeće uzbrdice. Šumske stepenice prema Kraljičinom zdencu novi su poligon. Slijedi brži tempo po stepenicama, tri serije sa dodatnim zadatkom vraćanja jedne stepenice nakon tri popenjane. Igra koncentracije i koordinacije. Zanimljivo iskustvo. U nastavku opet laganini do Kraljičinog gdje se osvježavamo, radimo istezanje i pripremamo se za drugi dio treninga. Dionicu prema Medvedgradu odrađujemo u brdskim intervalima. Moram priznati da sam zadnji interval već na škrge disao. Nakon Medvedgrada opuštanje i lagano prema Šestinama što su Ivana i Vlado iskoristili i za branje gljiva. Ja sam dodatno odradio još dva-tri intervala, jer se nisam mogao natjerati da idem toliko sporo prema dole, pa bi se vraćao uzbrdo do njih. Kako nam slijedi još par tjedana do WOC-a još idući tjedan-dva ćemo raditi jače, a onda opuštanje i akumuliranje snage. U ponedjeljak smo opet u Maksimiru od 18:00 sati, pa tko voli neka dođe na malo znojenja.

Nakon punih osam mjeseci pod Krešinim vodstvom vrijeme je bilo da malo i nazdravimo tome pa smo odlučili kraj treninga proglasiti na terasi restorana Šestinski Lagvić uz pogled na grad. Cijene su paprene, ali stvarno godi pivica nakon teškog treninga :)))

Sa OOnlina smo dobili informaciju da nam se Paco nažalost povrijedio i da se vraća u Zagreb. Mi idemo za vikend u Sloveniju umornih nogu, ali treba nam malo O-karte za popunu treninga. Na povratku ćemo vjerojatno pobrati Perka koji je odlaskom Paca izgubio prijevoz.

Nema komentara:

Objavi komentar