22 srpnja 2009

Između dva treninga




Prije mjesec dana silom prilika morali smo odustati od nove karte koju smo planirali za iduću sezonu. Nije kriva recesija već OK "Japetić" koji se napikirao na isti teren. Na terenu smo bili više puta, našli i dodatni teren koji je još bolji da bi na kraju sve skupa prepustili njima. Svekoliko orijentacijsko pućanstvo neće biti zakinuto, jer se "Japetić" obvezao da će kartu napraviti za iduću sezonu što je dobro.
Kako ipak nebi sjedili prekriženih ruku, jučer smo se odlučili za pokretanje još jedne manje karte u susjedstvu. Teren do sada još nije bio kartiran i biti će nadamo se korišten iduće sezone za neku Vihorovu trkicu. Neće biti veliko, ali će biti zgodno. Radimo kartu vlastitim snagama pa će i izrada biti nešto duža. Nakon posla proveli smo na terenu dva sata snimajući detalje i puteve, a kada prve stvari budu u O-cadu možda objavimo i pokoji isječak :).

Eto recesija čini svoje. Naputak HOO-a od prije mjesec-dva dana da mole sve klubove i Saveze da se u iduće dvije godine ne upuštaju u organizaciju velikih projekata sve više dobiva na težini. Stezanje remena je naravno krenulo od nemoćnih pa udri prvo po školarcima, penzionerima, radnicima, a vladajući će i dalje voziti Audije, Mercedese i BMW-e umjesto recimo Škoda koje sasvim dobro mogu zamjeniti iste. Odustati od kapitalnih projekata nije upitno. Pelješki most mora ići jedino mi nije jasno zašto kada smo sve ove godine mogli bez njega. Direktor HŽ mazne milijun-dva eura i možda će odraditi koju godinu iza rešetaka, a Penić je za bjednih 60-70000 kuna dobio 6 godina rešetki. Pa gdje tu ima logike. Čudimo se kada nam stručnjaci bježe u inozemstvo glavom bez obzira? Pa čovječe tko bi radio u državi gdje žene strahuju od trudnoće, jer ne znaju hoće li im poslodavac uručiti otkaz odmah ili nakon povratka na posao.

No bilo kako bilo ljeto i dalje traje, uživajte na moru, trkama, u planinama i ma gdje se nalazili. Vihoraša ima posvuda, a najveća koncentracija se ipak očekuje za WOC i WTOC u Mađarskoj sredinom kolovoza.

Kada smo jučer već načeli temu gradske karte na Cresu red je da spomenemo i autore. Kartu su nacrtali Igor Dorotić i Vedran Berković. Mjerilo je 1:2000 i obuhvaća jezgru grada Cresa koji je stvarno zanimljiv za sprint utrke. Treba je još malo doraditi za naše orijentacijske prilike, ali sve u svemu solidan posao crtaća. Na današnjim slikama možete vidjeti i djelić atmosfere sa te trke, a veću galeriju slika pogledajte ovdje.

2 komentara:

  1. Ne piši gluposti, Penić je imao pištolj u rukama, malo je i dobio.

    OdgovoriIzbriši
  2. Da plastični pištolj i naravno da ga nitko ne opravdava. Hoću reći da će taj isti direktor HŽ-a ili netko drugi za uništavanje firme, krađu takvih razmjera i uništavanje egzistencije mnogih ljudi koja će indirektno dovesti do katastrofe u nekim obiteljima možda odsjediti godinu-dvije. Što se mene tiče Penić je dobio što je zaslužio, ali i ovaj drugi bi trebao dobiti barem dva puta više.

    OdgovoriIzbriši