08 srpnja 2009

Matjaž na kraju 25.


Zadnja grupa natjecatelja kao što je i uobičajeno bila je puna najboljih trkača od svake reprezentacije. kako se trka približavala svom kraju, tako je bilo i sve napetije u ciljnoj areni. Zlato je na kraju otišlo Gustavu Bergmanu iz Švedske koji je nedavno pobijedio i na Nordijskom prvenstvu. Danac Soren Bobach uzeo je srebro, a moj favorit Hubman broncu. Naš Matjaž bio je izvrstan 25. Mario Štambuk smjestio se na solidno 129. mjesto, a matija Razum na 147. mjesto. Andrej Šubat koji je startao u zadnjoj grupi proveo je na stazi 3:22 minute i to vjerojatno sam. teška trka za njega i 149. mjesto. Startalo je 168 natjecatelja, a stazu su je završilo njih 150.

Kod juniorki sve medalje idu u Skandinaviju, a zlato ide u Dansku idi Bobach (sestri Sorena osvajača srebra!). Naše djevojke možda čak i bolje od očekivanog. Iva Štambuk je 96., a Barbara Petranović 103. nastupile su 122. djevojke. Danas je dan odmora, pa slijede kvalifikacije srednjih staza. Ako Matjaž ponovi dobru trku vrlo je vjerojatno da će se plasirati u A-finale i ponoviti uspjeh Petra Delića iz Španjolske 2002. Da bi postavio novi najbolji rezultat na srednjim (prije kratkim stazama) mora biti bolji od 44. mjesta u A-finalu. Sretno naši.

Karte, rezultate, prolaze i sl. možete naći ovdje.

Jučerašnji dan na kraju mi je pokvarilo pravo nevrijeme u vrijeme kada smo planirali alpinistički trening. Nažalost morali smo otkazati taj dio priprema. Danas opet tmurni oblaci, ali to nas neće spriječiti da dođemo Kreši u ruke. Nasip je sigurno naš, a sve ostalo što nas čeka ostaje da vidimo.

Na slici karta jučerašnje klasike

Nema komentara:

Objavi komentar