28 srpnja 2009

Još jedan ponedjeljak



Iako smo za vikend proveli u šumi koro tri sata niti ovaj ponedjeljak nismo iskoristili za odmor. Krešo je marljivo čekao u 18:00 na dogovorenom mjestu. Istovremeno je naša precizna reprezentacija imala zajednički trening. Svi su bili na okupu i vjerujem da su maksimalno dobro iskoristili vrijeme. Jasminka je ujedno napravila i izvrstan prijevod "IOF guidelinesa" za preciznu orijentaciju što je stvarno hvale vrijedan poduhvat.

Kako su nam Helena i Vladimir na godišnjem odmoru još smo se malo osipali, ali ovaj puta Iskra nam se pridružio tako da je trening dobio na zanimljivosti i kvaliteti. Uvijek je nekako lakše raditi teške vježbe kada vidiš da i netko drugi pumpa i muči se pored tebe. S obzirom da je ovo drugi tjedan u periodizaciji onda su se i vježbe od proteklog tjedna ponavljale. Zagrijavanje, dvije serije vježbi snage do otkaza, rastezanje, fartleki pa opet rastezanje. Iako smo imali u planu napraviti barem jedan šumski fartlek noge su bile tako teške, da smo ipak ostali na stazi da ne dođe do povrede. U svakom slučaju Iskra mi je dao dodatni motiv za tempo na fartleku tako da smo stvarno kvalitetno odradili pet izmjena po 3 minute. Zanimljiv je da nam je nekako uvijek promjena ritma došla prije uzbrdice pa smo morali gaziti brda u bržem ritmu.

U srijedu smo u 18:00 na Šestinskom lagviću. Tko je za, dobro je došao.

U jučerašnjem postu zaboravio sam spomenuti da je u petak Nenad Mihaljević sudjelovao i na MTBO utrci koja je održana u sklopu OOnlina. U kategoriji M45 zauzeo je 4. mjesto, a od Hrvata nastupila je još Dunja koja je bila druga. Rezultati

Jučer su mi skrenuli pažnju na Duhov komentar o istrošenim 30-40 godišnjacima koji idu na WOC. Istina je da nam je reprezentacija u tom segmentu starosti što je stvarno pohvalno za "istrošene" trkače koji su ove godine pokazali da im mlade snage još uvijek ne mogu skinuti skalp. Pokazali su da imaju veću volju, da ulažu veći trud u treninge i natjecanja i u krajnjem slučaju da su jednostavno bolji od ostalih. Kako na WOC idu najbolji po rezultatima i po kvalifikacijama što je uobičajena procedura u Svijetu tako će Hrvatsku zastupati upravo oni. Veseli me i činjenica da npr. jedna Švicarska u svojim redovima ima Vroni Konig Salmi koja je čak i "istrošenija" od nas, a da ne spominjem Pavlinu Genovu, odnosno Brautigan koja nastupa na WOC-u još od daleke 1983.!!! Zanimljivo je da smo čak i bili na njenoj svadbi 1993. u Americi kada je dobila i njihovo državljanstvo pa od 1995. nastupa za SAD. Ima takvih primjera koliko ti srce zaželi.

Što se naših mladih nada tiče gle čuda, ali među prvih deset u Kupu Hrvatske nema niti jednog (osim Matjaža) koji je mlađi od 26-27, dakle opasno se svi bliže istrošenosti i ako je prema Duhu morati ćemo od iduće sezone voditi samo Matjaža na WOC, jer ostali to ne zaslužuju. Naravno to se neće dogoditi i ići će oni koji to rezultatima zavrijede, pa makar imali i 50 godina. Mladi neka treniraju i neka se pokušaju dokazati da mogu pa će i oni put Svjetskog prvenstva. S obzirom da u nekim klubovima uzgajaju samo jednu grančicu koja je jako krhka, lako se može dogoditi da ostanu bez svega (sjetite se Barića, Vukonića i ostalih grančica), a mi ćemo i dalje uzgajati cijelo drvo i to Sekvoju jer bez njega nema niti malih grančica. Kako slikovito :))) (osvrt na članak).

Broj komentara: 11:

  1. Primio sam na znanje ono "pa makar imali 50 godina" :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Sorry, ja još uvijek imam 25 godina :-)). Vedran

    OdgovoriIzbriši
  3. Jurčić, Rešetar,Sakar, Cuković,Delić, Ješovnik, Abtunović, Tot, Fabijanić,Posovec, Lovrić,Korper, Švračić,Lovrić, Stanić, Nimac,Jeras, Bedeković...

    OdgovoriIzbriši
  4. Čuj Ivo kako si krenuo sa kilama prema dole nisam siguran da mlade nade nisu u opasnosti. Još kada uspiješ i dozu treninga ubaciti nije isključeno da možeš nekima pomrsiti račune :)))

    Sory Vedran, moja greška. Eto hvala Bogu ima i mlađih :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Upravo to je i poanta svega. Danas su tu (vidi popis imena od anonimnog) i imaju vrhunske rezultate Delić (finale na JWOC-u i WOC-u), Ješovnik (finale na JWOC-u), silni naslovi prvaka Hrvatske kod ostalih, a sutra ih nema nigdje. Ako klub ili Savez ima samo tog jednoga ne piše mu se dobro. Svaka čast Matjažu i nadam se da ćemo ga još godinama gledati i veseliti se njegovim rezultatima koji su ponajprije trud njegovog zalaganja i treninga, ali možda već na jesen kada upiše faks u Zagrebu odluči da ima druge prioritete u životu. Nitko mu to ne može zabraniti ili osporiti. To je njegovo pravo i volja.
    A što se tiče moje grančice kao što sam rekao mi uzgajamo deblo i to deblo već tri godine zaredom pobjeđuje u Kupu Hrvatske, organizira 7-8 trka u sezoni, radi školu orijentacije, tečaje OCAD-a, prevodi pravilnike, piše skripte, knjige, radi cijeli niz dječjih trka, snima priloge, radi promocije na sajmovima, surađuje sa drugim udrugama, ustanovama i klubovima, crta karte....biti će i grančica kada vrijeme za to dođe. Ovo je sasvim dovoljno za sada.

    OdgovoriIzbriši
  6. Vi još uvijek nekužite da Kup Hrvatske ništa ne znači...

    OdgovoriIzbriši
  7. Oprošteno...:-).Vedran

    OdgovoriIzbriši
  8. Anonimus, stvarno si "genijalac"!
    Smrdi na Al Bundya.
    Tomislav

    OdgovoriIzbriši
  9. Vidiš kako se priča okrenula. Kup ništa ne znači kada ti klub spadne na 5-6 ljudi i ne možeš više do titule, a u županiji glumiš veliku facu. Kup je uvijek bio stvar prestiža i upravo su te borbe Jelena, Maksimira i Vihora davale dodatni poticaj klubovima i draž trkama. No sa anonimusima se ne treba raspravljati o tome.

    OdgovoriIzbriši
  10. Kad sam već izravno prozvan, volio bih znati i tko me prozvao, pa da mu lijepo mogu objasniti svoje viđenje cijele priče i svoje razloge (još uvijek privremenog :-)) napuštanja orijentacije. U svakom slučaju mogu reći da je pogled na cijelu priču onog koji me prozvao poprilično jednostran i ograničen.

    OdgovoriIzbriši
  11. Onaj koji te prozvao te jedva pozna, a nema pojma o pozadini svega. Naj se uzrujavati sa takvima. Meni osobno žao je što te nema, ali zdravlje prije svega.

    OdgovoriIzbriši