16 srpnja 2009

Ljeto u gradu


Počele su one prave ljetne vrućine. Jučerašnjih 34 stupnja na treningu dobro nas je izmučilo. Krešo je pripremio "attack" na noge pa smo nakon 2 km zagrijavanja odradili tri serije vježbi snage. Ovaj puta sam tzv. marince jedva odradio. Noge teške kao olovo od Cresa, a prave bolne upale mišića nije uopće bilo. Stepenice sa čučnjevima bile su prava muka. Nevjerojatno koliko su noge bile teške. čak niti sprintevi nisu išli onako kako to inače ide. Jedino su trbušnjaci koliko toliko pokazivali izdržljivost. bez većih problema pale su tri serije sklopki od 20komada.
Drugi dio treninga napravili smo dva intervala od cca. 5 i 3 minute. iako sam u početku bio za to da odradimo još koji očito su noge tražile još malo odmora. Zadnjih 100 metara svaka noga bila je teška tonu i valjda je to onaj osjećak kada desetobojci u zadnjoj disciplini na 1500 metara doslovce "izdahnu" u cilju.
U Austriji je jučer održana trka na srednje staze. Naši se marljivo pripremaju, a najbolji rezultat ostvario je Matija Razum osvojivši 8. mjesto. Luka Mihaljević bio je 20., a Nina Viktoria Miković 16. Rezultati
Za dva dana kreće i najveća orijentacijska utrka u Svijetu, O-ringen. Neko nepisano pravilo je da nisi vidio sve u orijentaciji dok ne otrčiš O-ringen. Ove godine prijavljeno je "samo" oko 11000 natjecatelja. Kažem samo jer je bilo godina i sa 25000 ljudi. Doduše od tada je u Europi nastao cijeli niz višednevnih natjecanja na koje se raspršio dobar dio tih trkača. Hrvati su na O-ringenu povremeno, a Vihoraši su nastupali 1990., 1992. i 2003. Ove godine nastupaju Lea, Timo, Neda i Karlo Gobec.

Nema komentara:

Objavi komentar