09 srpnja 2009

JWOC 2009 - kvalifikacije srednjih staza

11:45
Evo dakle i neslužbenih rezultata naših sa današnjih kvalifikacija. Sztra pratite finale direktno na stranicama organizatora, jer sam na putu pa neću moći prenositi vijesti. Nadam se da će MAtjaž spojiti još jednu dobru trku i da nas očekuje zanimljiv dan. matjaž je ostvario ukupno 28. vrijeme dana iako se grupe ne mogu uspoređivati, ali okvirno je dakle rezultat u nivou sa klasikom jučer. Danas je bilo bitno kvalificirati se za finale, a sutra treba izvući još onaj dio ekstra snage za proboj među 20 najbržih. Pozdrav svima do ponedjeljka i još jednom čestitke Matjažu na super trci.

Dečki
Kvalifikacijsk grupa 1
9. Matjaž Štanfel
57. Andrej Šubat
Grupa 2
52. Mario Štambuk
Grupa 3
49. Matija Razum
11:36

Djevojke
Grupa 2
38. Barbara Petranović
Grupa 3
35. Iva Štambuk

11:40
Matjažova staza
11:22
Martin Hubmann preuzeo vodstvo u Matjažovoj grup (Man q1). Matjaž trenutačno osmi. Utrčao je i Matija Razum. Njegovo vrijeme 38:41 što je drugo vrijeme Hrvata, ali nedovoljno za B-finale. Dakle u ovom trenutku je sigurno Matjaž je u A-finalu, ostatk dečki u C-finalu, a cure su u B-finalu.
11:16
Bacite pogled na kartu i teren sa današnje trke (ženska staza) .
11:09
Matija Razum prošao je prvu prolaznu kontrolu u vremenu 18:48 što ga baca na začelje njegove grupe. Morati će do kraja ići bez greške da bi eventualno ušao u B-finale. Jeste li sumnjali da je Gogi jedan od komentatora :)
11:02
Možemo već sada komotno objaviti da ćemo Matjaža sutra gledati u A-finalu i to u zadnjoj startnoj grupi među vodećima. Javljaju upravo da je i član Irske reprezentacije napravio iznenađenje utrčavši 6. lijepe vijesti da i druge države mogu nešto napraviti. Iva i Barbara će trčati B-finale jer ženska konkurencija vjerojatno nema C-finale. Andrej trči u C-finalu, a vrlo vjerojatno i Mario koji je trenutačno 40 u svojoj grupi. Još nemamo rezultata Matije Razuma. Hubman je upravo skinuo najbolje prolazno vrijeme Matjaža :)
10:52
Pojavilo se i vrijeme Andreja Šubata - 51:36 sigurno vodi u C-finale, a iskopao sam i vrijeme Barbare Petranović 49:40
10:44
Lijepo je čuti Matjažovo ime stalno na radiju. Matjažovo vrijeme je 29:28, a upravo je utrčao Šveđanin Bostrom Olle sa 27:33. Dakle trenutačno je Matjažovo vrijeme treće, ali ne znamo još poredak po grupama.
10:36
Matjaž je utrčao kao drugi u svojoj grupi. Javljaju da je imao nešto sporiji prolaz u drugom dijelu, ali još uvijek izvstan rezultat. Sigurno za A-finale. Čestitke.
U cilju je i Mario Štambuk sa vremenom 44:24. Iva je išla skoro isto kao i mario 44:42. Još uvijek nema Barbare u rezultatima.
10.33
Matjaž je još uvijek vodeći i upravo sam dobio upit od World of O da pošaljem neke informacije o njemu :)
10:23
Nažalost prolazna vremena nisu baš redovita i na vrijeme, ali prijenos na radiju funkcionira bez greške, pa tko može neka se prikopča.
10:17
Upravo javljaju na radiu da Matjaž ima prvi prolaz!!! Komentar je da Matjaž više uopće nije iznenađenje jer je bio izvrstan i na klasici. Idemo Matjaž!!!
10:07
Početni problemi sa live rezultatima izgleda da su riješeni. Nažalost Barbare još nema na prolaznoj kontroli, ali imamo prolaz Ive Štambuk koja trenutačno ima 8 minuta zaostatka. u ovim trenucima startao je i Matjaž te željno isčekujemo njegova vremena.
9:35

Krenuli smo prije pola sata sa startom, ali Talijani poslovično kasne sa prolazima. Naši danas nastupaju u novim Trimtex dresovima :) koji su konačno jučer stigli u prave ruke. Sada će biti barem 10% brži :) . Barbara je danas startala druga u 9:03, Iva u 9:43, Andrej u 9:32, Mario u 9:38, Matjaž u 10:04, a Matija u 10:34. Trči se u tri kvalifikacione grupe, a najboljih 20 iz svake grupe ide u A-finale, drugih 20 u B-finale, a ostatak u C-finale. Polažemo danas nade u jedno A-finale i pokoje B-finale.
Radio prijenos sa cilja možete pratiti ovdje i to na engleskom, finskom, njemačkom...

Nema komentara:

Objavi komentar