07 srpnja 2009

Odmor ?!?


Ponedjeljak, dan nakon vikenda, trke i sl. obično se piše kao dan odmora ili laganog istrčavanja. U našem slučaju to ne vrijedi. Krešo nije imao milosti. Krenulo je laganim zagrijavanjem od cca. 3km, pa je prešao na seriju vježbi snage sa šest radnih mjesta, pa onda još jedna serija i kada smo svi očekivali rastezanje, uslijedila je još jedna serija. Sveukupno 3 serije, 18 vježbi i preko 300 ponavljanja. E, a to nije sve. Napravili smo i istezanja, a onda još 3 duža intervala. Sve u svemu izmoždio me, a mislim i druge. Kao što je netko nekad davno rekao: "Sve što nas ne ubije, nas ojača!".

Negdje u intervalu između treninga i odlaska u goste počele su stizati i prve informacije sa Svjetskog juniorskog prvenstva. Juniori su dali sve od sebe. Trudili su se biti najbolji što mogu, a neki su i izgorili u toj priči. Najviše se naravno očekivalo od Matjaža koji je platio danak "Croatia opena" kako smo i pretpostavljali. Krenuo je izvrsno, bio među prvih deset na prvom prolazu i na kraju potonuo na 115. mjesto. Šteta silnog truda kroz godinu. No dobro mlad je i ima još vremena za njega, a uostalom sada kada je konačno u Italiji ima još srednje i duge staze za popravak dojma. Držimo palčeve za dobar plasman, jer ga je zavrijedio. Matija nam je 140., Mario 147., a Andrej 153. Barbara i Iva smjestile su se na 109. i 115. mjesto.

Danas Matjaž starta rano na klasici. Moj izbor bi ipak bila kasnija startna grupa, jer će biti više putića i kozjih stazica na terenu, a i kvalitetniji natjecatelji su oko njega, a da ne kažemo da ima i više vremena za odmor i jutarnju proceduru. No dobro to su sve detalji koje oni ipak bolje znaju na licu mjesta i šta im odgovara. Prognoza vremena nije bajna i koliko vidim cijeli tjedan bi trebalo biti vrlo promjenjivo sa kišom.

1 komentar:

  1. Ako nekoga zanima Matjaž starta u 11:04, Barbara u 11:15, Iva u 12:27, Mario u 12:36, Matija u 12:44 i Andrej u 14:34

    OdgovoriIzbriši