08 veljače 2010

Kreće sezona

Sezonu u Hrvatskoj tradicionalno otvaraju klinci. Srakotrk u Samoboru okupi i preko 300 najmlađih. Projekt koji je pokrenuo Vihor prije par godina prepustili smo Japetiću koji to sa uspjehom odrađuje. Doduše brojka od 300 startova predstavlja već veliki zahtjev za organizaciju. Nažalost prošle godine staza je bila gotovo identična kao godinu prije pa su klinci "orijentacisti" bili možda malo i razočarani. No krafne na kraju sve spašavaju. Osobno s obzirom na Fašnik koji se održava istovremeno čak je i prevelika gužva. No svakako treba podržati Srakotrk i treba ga iskoristiti za promociju našeg sporta.
Broj prijava za Lipicu narasao je već na 130 tako da će prva velika trka privući zasigurno preko 500-600 natjecatelja. Tko misli ići neka se stvarno požuri jer su smještajni kapaciteti dosta limitirani (barem oni jeftiniji).

Jeste li trenirali u subotu? padao je snijeg i puhao je neugodni hladan vjetar. Staza natopljena vodom, noge nekako teške. Čekam bolje vrijeme za više treninga pa će i ove sitne boljke prestati Odradio sam piramidu pod budnim smrznutim okom Kreše, ali nije išlo kao tjedan prije. Doduše uspio sam nakon 8km zadnjih 400 spustiti ispod 1'20'', ali daleko je to još od nekog zadovoljstva. Sjećam se dana kada sam 400 išao ispod 59'', a 1000 ispod 3 minute. no dobro to je bilo prije XX godina.

Neki dan stigao je jedan komentar kako previše pritišćemo klince da ne treniraju, a da je Savez taj koji je kriv da klinci ne treniraju!!!??? Da ne budem grub to je totalni pucanj u prazno. Treniraš radi sebe i svog gušta, a ne radi nekog u Savezu, radi izbornika ili trenera. Oni su tu da ti pomognu kada treba, ali ti si taj koji mora odraditi trening, koji mora vući za rukav, tražiti nove načine treniranja kako bi poboljšao vlastitu fizičku spremu. Treniranje radi nekoga drugoga nikada nije vodilo dugoročno nekom boljitku. Ako je moj cilj nastup na Svjetskom prvenstvu ili poboljšanje rezultata u Kupu onda sam ja taj koji će marljivo trenirati i po snijegu i po kiši, a nitko me neće gladiti po guzi daj molim te odi malo trčati, budeš možda u repku upao...Ako si dobar oni koji trebaju to će vidjeti i prepoznati. Ako nakon 60km Cresa imaš osmjeh na licu znaš da si trenirao zbog nečeg što ti je bio gušt i što ćeš željeti ponoviti bez obzira na znoj i muku koju si prošao.

Nema komentara:

Objavi komentar