12 veljače 2010

Jutarnje razgibavanje

7 sati i ponešto minuta. Snijeg više ne pada, ali ga zato ima po svuda. Ljudi se polako spremaju na posao. Na licima im je umor od silnog lopatanja zadnjih dana. Prognoza kaže poslijepodne ide još jedan val snijega. Ne budi lijen stavih šlapice na noge, vozim dijete u školu i prije posla već gazim po dubokom snijegu u šumi.
Tu i tamo naiđeš na ponekog šetača četveronožnih ljubimaca, ali inače samo snijeg,  a rijetko i ponešto leda. Kombinacija trčanja po putu i po šumi dosta iscrpljuje pogotovo kada imaš u nogama trening od srijede kada smo dobro dugačku dionicu odvalili po pršiću. No na sveopći gušt odvalio sam još jedan trening i to u teškim uvjetima za noge, a u prekrasnim uvjetima za glavu i um. rekli bi trening koji istovremeno odmara i umara upravo na mjestima gdje to treba i raditi. Čak bi i Krešo bio ponosan na nas. Malo bi se ljutio jer nismo odradili istezanje, ali tika-taka je radila neumorno i trebalo je još na posao doći na vrijeme. Budem sutra obečajem :). Sutra navodno dolaze i neke palačinke na trening pa se moramo dobro izmučiti kako bi zavrijedili ono što nam slijedi.

U nedjelju idemo put Samobora. 300 klinaca rezerviralo je svoje startno vrijeme na Srakotrku. Sezona ove godine dakle kreće po snijegu i otvaraju je oni najmlađi. Tako i treba. Još je mjesec dana i do Crvenkapice. Obećajemo da će trka ići u opuštenoj atmosferi kao i lanjskih godina. Bude neka štafeta, a koncept ćemo smisliti ovih dana.
Idući tjedan ide i proglašenje Kupova Hrvatske za 2008. i 2009. Detalje potražite na Vihorovim stranicama. Jučer nam se javio i Gamba koji je krstario Rumunjskom i tamo posjetio poprište JWOC-a iz 1996. Već je prošlo 14 godina od onda. Kada pogledaš slikicu iz tih dana vidiš klince koji su radili svakakve nepodopštine, a danas su to majke i očevi sa dvoje-troje djece koji već dolaze na dječje trke. Uf, kako vrijeme ide.

Nema komentara:

Objavi komentar