26 veljače 2010

Izvrsna predavanja u Zagrebu

U zajedništvu Hrvatske olimpijske akademije i Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, protekla tri dana u Zagrebu gostuje prof. dr. sc. Juri Hanin, jedan od vodećih svjetskih sportskih psihologa i autor IZOF (Individual Zones of Optimal Functioning)  modela. Prof.dr.sc. Juri Hanin i mr.sc. Muza Hanin održali su cjelodnevna predavanja (sa radionicom) na temu "Optimizacija izvedbe pojedinačnih tehnika određenog športa kod olimpijaca te Sportska psihologija u pripremi vrhunskih sportaša". Izvrsna predavanja na engleskom jeziku slušalo je stotinja uglednih sportskih djelatnika i trenera, a srećom među njima našao sam se i ja. Vrijedilo je odvojiti ponešto vremena i poslušati teme koje bi trebale zanimati svakog sportaša koji se imalo ozbiljnije bavi sportom.

Danas je na Velesajmu počela i 8. međunarodna konferencija na temu "Kondicijska priprema sportaša". Stručna predavanja koja su održana potkrijepljena su debelim zbornikom radova koji onda čovjek u miru može proučiti doma. Na konferenciji je bilo sigurno više od 500 osoba u prvim satima. S vremenom je ta brojka počela opadati, a balkanski menatalitet izašao je na vidjelo kada je za vrijeme zadnjih predavanja dobar dio sudionika otišao na domjenak i pojeo apsolutno sve što je bilo namijenjeno za sudionike konferencije. Da bruka bude još veća po završetku predavanja uvaženi dr. Milanović pozvao je sve na ručak kojeg više nije bilo. Šta su jadni stranci pomislili u tom trenutku kada su došli na prazne stolove ne usudim se niti pomisliti.

No gladni ili siti svakako je vrijedilo ovih dana biti prisutan na ovim stručnim predavanjima. Jučer je zvaršen i tečaj upotrebe Sport Identa u Vihoru. Jasminka je stvarno odradila izvrstan posao i predavanja su bila više nego poučna i zanimljiva. A da su Hrvati majstori u pronalaženju bugova to nisam niti sumnjao. Želite li pobijediti sa malo muke i vrlo malo znoja? I to se da :)

Sutra smo na Sveticama i nadam se da će nas vrijeme poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar