02 ožujka 2010

Uz Chopina na trening

Kulturno uzdizanje svakako je potreba svakog čovjeka i povremeno treba napraviti iskorak i u dijelove koje možda nikada ili rijetko vidi, prati i upražnjava. Jučerašnji dan bio je rezerviran za Chopina. 



Koncertna direkcija Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom Republike Poljske u Republici Hrvatskoj i Gradskim uredom Varšave u KD Vatroslava Lisinskog organizirala je gala koncert povodom 200 obljetnice Chopinova rođenja. Koncert je uključivao nastupe eminentnih poljskih glazbenika i plesača koji su u klasičnoj, jazz i rock interpretaciji izveli najpoznatija Chopinova djela, između ostalog, improvizacije na Chopinove teme u izvođenju proslavljenog jazz pijanista Leszeka Mozdzera, Nokturno u Es-duru, Preludij u e-molu, Preludij u A-duru, Polonezu u A-duru i Polonezu u As-duru (Herojska). Ispunjena dvorana Vatroslava Lisinskog sa oduševljenjem je pratila promjene po fazama. Meni, a vjerujem i ostalom dijelu mlađe publike najzanimljiviji dio bio je rock interpretacija Chopinovih dijela, dok je klasični dio bio ipak malo monoton, ali opet poseban. Srednji dio koncerta u kojem je pijanist Modzer odsvirao nekoliko vrsnih skladbi podsjetio me na našeg Maksima Mrvicu, ali ipak ne toliko virtuozno. Plesna skupina koja je pratila rock izvedbu u nekim trenucima bila je smiješna do boli, ali s obzirom na ozbiljnost koncerta nismo baš mogli iskazati sve emocije :). Svakako je vrijedilo pogledati koncert, a prisustvo novo izabranog predsjednika Hrvatske g. Josipovića dalo je dodatni glamur svemu skupa.


Danas ujutro preduhitrili smo kišu i odradili lagani šumski trening taman toliko da se razbudimo. Crvenkapica samo što nije. Rok za prijave je danas pa ne zaboravite poslati prijavu. Biti će brzo i dinamično, ne predugačko, a biti će i neka potrakičana staza za početnike.

Nema komentara:

Objavi komentar