11 ožujka 2010

Igmanski marš drugo izdanje

I kada smo se u mislima, ali i fizički već trebali pripremati za prvu proljetnu trku u Lipici vratili smo se nekih mjesec-dva unatrag. Jučer ga je zakrkalo stvarno pošteno. Ako smo zadnji puta po ovom vremenu i malo razmišljali da li otići na trening, jučer nije bilo uopće spomena te varijante. Došla je samo poruka, treninga ima. I bilo ga je. I to kakvog. Vjetar brije, snijeg pada tako jako da oči ne možeš otvoriti, a noge gaze friški snijeg. I tako je mala, ali odabrana ekipa od nas pet provela nešto više od jednog sata u polarnim uvjetima. A da je bio gušt, je. Naročito oni dijelovi kada smo sa nasipa pretrčavali u niža područja kroz zapuhe. Rekli bi: "pure joy". Zadnja dva kilometra jedva da sam oči otvarao, škiljio sam i pokušavao pronaći dijelove puta koji nisu bili zameteni. U svakom slučaju vrijedilo je svake minute. Danas su noge malo umorne, ali ostaje onaj dobar osjećaj.

Ovaj vikend je Lipica. Organizator je sakupio skoro 800 prijava, a jedina stvar na koju nije računao su vremenski uvjeti koji vladaju. Nadam se samo da je tamo ipak padala kiša i da nema snijega na terenu. Prognoza za subotu i nedjelju nije loša, ali bi moglo biti hladno. Prošle godine u ovo vrijeme smo trčali već u kratkim rukavima (vidi sliku). Nekako si mislim da ovoga puta to neće biti slučaj.

U nedjelju u Maksimiru ide i naša škola. Nadam se samo da vremenski uvjeti neće pokolebati školarce da dođu. Pregrmiti ćemo i to. Sezona je ionako još dosta daleko, a prema svemu sudeći "Kapela" odgađa svoju trku pa će i travanj biti slobodan za dobre treninge. Backup postoji ako ne bude te trke...

Nema komentara:

Objavi komentar