17 ožujka 2010

Trening sa 78 ljudi

I dok smo mi uživali u Sloveniji ostatak Vihoraša odradio je lavovski posao u Maksimiru. Podmetnuli su leđa i odradili trening sa čak 78 osoba!!! Šta reći na takvu brojku. Još malo i nećemo moći progutati sve zainteresirane. U nekim davnim vremenima organizacija treninga je često izgledala ovako. Postavljač dolazi 15-20 minuta ranije, dogovori kontrole sa još nekim i dok on postavlja, drugi polako crta karte za ekipu koja dolazi. U desetak minuta start je mogao početi. Kada smo malo narasli po broju, postavljač je ipak koncipirao staze ranije i dolazio sat vremena prije postaviti kako bi mogao na startu još pomoći kod crtanja karata. Danas organizacija već liči na malu trku. Koncipiraju se dvije-tri staze, postavljaju prave kontrole, karte se štampaju i trening traje i po nekoliko sati. Rezultati
Trening održan protekle nedjelje zasigurno će uči u povijest kluba kao najmasovniji trening na kojem su sudjelovali samo Vihoraši i polaznici našeg tečaja. Radili smo i masovnije treninge za planinarske škole, ali to nije to.

Upravo zbog toga mi je žao što Kapela želi pomaknuti trku jer mi svoj program škole pažljivo planiramo i koordiniramo sa trkama, objavljujemo unaprijed plan i program kada  se i gdje se održavaju slijedeće aktivnosti. Ako već pri prvom susretu sa sportom nešto ne štima onda ispadamo neozbiljni i ne organizirani, a najgore od svega je da to nije našom krivicom. Možda klubovi sa manjim brojem članova nemaju te probleme, ali mi svakako moramo misliti i na taj aspekt.
Ako se trka odgodi Kapela treba misliti i na financijski kolač koji gubi. Nije isto kada na trci na početku sezone imaš preko dvije stotine natjecatelja i na kraju sezone kada se sakupi jedva stotinjak ljudi. U grubo to je gubitak od par tisuća kuna od kojih klub može pristojno živjeti ili si može kupiti neku opremu, investirati u SI, čipove, karte i sl.
No bilo, kako bilo nešto ćemo smisliti i za taj termin. Trka ima u bližoj i daljoj okolici pa je sigurno da neće biti prazni vikend.

Nema komentara:

Objavi komentar