29 ožujka 2010

Trening Bundek

Jučerašnji prekrasan dan izmamio je na trening sedamdesetak osoba. Uz trening sprinta u orijentacijskom trčanju odrađivale su se i vježbe upotrebe kompasa, odnosno uzimanja azimuta. Postavili smo i dvije mtbo staze, jednu kratku i jednu dugu. Iako je ovoga puta bila mala gužva na prijavama i na cilju jer su ljudi znatno brže prolazili svoje staze, Ivana T. je na kraju ipak uspjela sve uspješno privesti kraju. Pred kraj treninga startala je u duathlon trka u mtbo orijentaciji i sprint orijentaciji. Iznenadio me veliki broj onih koji su došli sa biciklima i oprobali se i u tome tako da interesa za mtbo svakako ima, ali uvjet su pristupačni tereni i ne pretjerano dugačke i strme staze. Naravno da mora ostati neka tehnička težina, ali možda je bolji smjer razvoja mtbo orijentacije u Hrvatskoj krenuti sa jednostavnijim terenima i stazama kako bi privukli više poklonika vožnje bicikla u šumskim uvjetima.
Rezultati treninga će uskoro, a prema slici već svi znaju da se nisam pretjerano dobro proveo kod vožnje bicikla. Mala nesmotrenost, hvatanje karte u trenucima kada nije trebalo i eto zemlja se nenadano digla. Šljunak je odradio svoje i sada brojim zvijezde umotan u zavoje i razne kreme za ublažavanje tegoba. Srećom za sada se ne vidi nikakav lom tako da  će vjerojatno sve skupa proći kroz tjedan-dva. Valjda ću dobiti i pokoju poštedu od Kreše na treningu.

Konačno smo ostvarili i dugo planiranu priču koja se provlači kroz zadnjih par tjedana. Robert si je dao truda ispeći, Ivana pripremiti sve ono što ide uz meso i eto roštilja za bogove. Moglo bi nam preći u naviku da nakon trke malo i zamezimo.

Na kraju hvala Ani koja je odjurila po potrebne zavoje, komprese..., hvala Lovrecima na ulju za dezinfekciju, Ivani T. na previjanju, Iskri na držanju i ljepljenju zavoja, svojoj Ivani na svemu... Oporavak je krenuo i kroz neko vrijeme sve će biti na svome mjestu. Malo je možda u nezgodno vrijeme pred prvu trku, ali nema veze. Sezona je duga i dobro da ništa nije strgano.

Nema komentara:

Objavi komentar