08 ožujka 2010

Iza kulisa Crvenkapice

Eto i prva trka u sezoni na prostoru Hrvatske je završena. Nastupilo je pedesetak natjecatelja u konkurenciji i još 25 na OPEN stazi što je s obzirom na vremenske uvjete koji su vladali solidna brojka. Šteta da nije bilo više no i ovako je bilo zabavno i zgodno. Nakon što smo Ivana i ja pripremili tehnički dio staza, Vihorov podmladak iskazao se na dan trke. U osam sati ujutro po cičoj zimi svi su bili spremni za nove zadatke. Obukli su se i postavili niti manje niti više nego 36 kontrola. Te brojke ne bi se posramila niti trka za Kup Hrvatske. Neki od njih nosili su stupiće koji su viši od njih no niti to im nije smetalo da odrade svoju zadaću. Svaka im čast. I nakon postavljanja bili su spremni za daljnje poslove, vodili su cilj, proglašenje, čekaonice, odlazili sakupiti kontrole...

Kako nam ne bi bilo dosadno u Maksimiru su Sanja i Ivica prije Crvenkapice odradil sa tečajcima još jedan manji trening. To nam nekako ide u zadnje vrijeme da radimo na više lokacija istovremeno. Sve me to podsjeća na dan kada smo u istom danu organizirali u Splitu i Zagrebu dječje trke i to sa preko 700 startova u jednom i 700 startova u drugom gradu. Postajemo i ostajemo multifunkcionalni :)

Trka je bila stvarno zanimljiva i dinamična, a prema vremenu pobjednika nije bila niti prekratka. Koliko je bilo dinamično govori i podatak da su skoro sve ekipe bile gotove u nepunih sat i dvadeset od masovnog starta. Za svaki par pripremljeno je deset karata tako da je neprestana izmjena karata, tempa i dužina staza dalo nekakvu dodatnu draž svemu. Mislim da je Ivanin koncept ove godine bio pun pogodak. Malo je bilo iznenađenja kada su natjecatelji vidjeli zadnju kartu (slijepa) što se vidi i iz slike na kojoj Iris pita: "Dali je ovo neka zafrkancija?". Neke stvarčice bi se još dale malo doraditi, ali to ćemo ostaviti za iduću godinu.

Nacrtali smo i izreambulirali novu kartu Dotršćine u ISSOM standardima, a kartu ćemo još doraditi u vremenu koje slijedi.

Na Vihorovim stranicama možete vidjeti i sve faze pripreme trke, odnosno koncepcija raznih staza, mastera, OPEN staze, trakičanja...

Crvenkapica je iza nas i sada slijede pripreme za Ačkov kup. Ovoga puta idemo u jednodnevnom izdanju zbog dvostrukog sprinta koji radimo na jesen, ali to ne znači da ima puno manje posla oko svega.
Rezultate i fotogaleriju pogledajte na stranicama natjecanja.

2 komentara:

  1. Pohvala za najmlađe organizatore i starije pomagače (i isprika zbog nedolaska na proglašenje zbog privatnih obveza)

    Dinamična utrka, šuma jesenjska, temperatura zimska.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala na komplimentima. Eto nadamo se i iduće godine da će biti jednako zanimljivo, ako ne i bolje

    OdgovoriIzbriši