17 rujna 2009

Zakon o zakonu





Baš nešto sređujem papire i pod ruku mi dođe odluka predsjednika RH kojim donosi "Odluku o proglašenju zakona o stavljanju izvan snage zakona o preuzimanju zakona o rješavanju sukoba zakona i sukoba nadležnosti u izvršenju kaznenih sankcija". Nije niti čudo da nam je pravosudni sustav takav kada se već na naslovu sav spetljaš i više ne znaš o čemu se radi. Jadni pravnici koji to proučavaju i moraju znati.

U Zagrebu danas pravi jesenski dan, jutarnja maglica, jesensko lišće po podu, ljudi lagano navukli jaknice...a mi zaključujemo dio trčanja po Medvednici pod tjednom. Jučerašnji trening završili smo u mraku i zadnji dio prema Šestinama već je bilo malo opasno trčati po korijenju da ne bi zaplivali. Tura je bila uobičajena, lagano do Kraljičinog, male vježbice za koordinaciju na stepenicama na tom putu, istezanje i okrijepa na izvoru, brdske dionice na usponu na greben i lagano rastrčavanje preko Medvedgrada.

Danas je i kros liga u Maksimiru, ali ovaj puta nećemo ponoviti grešku od prije dva tjedna kada smo se ubili trčeći nezagrijani pa smo u Međimurje došli sa ludim muskulfiberom. Ovu ligu ćemo preskočiti, pa na slijedećoj možemo i malo jače trčati.

Polako se priprema i odlazak u Veneciju 15.11. pa tko ima želje neka se javi. Cijenu busa još čekamo, ali sigurno je da neće biti preko 150kn. Pokušati ćemo ove godine ići na najjeftiniju varijantu. Startnina je uobičajenih 10 eura čemu treba pridodati i vaporet od par eura (može se i pješke besplatno :). Nekako mi je ta trka prirasla srcu i koliko god je teško izdržati noćnu vožnju u busu, čovjek sve zaboravi kada počne trčati ulicama i kanalima razgrčući turiste i sudarajući se sa drugim natjecateljima. Baš onaj pravi gušt za kraj sezone.

Nema komentara:

Objavi komentar