16 rujna 2009

Slijede Bjelovar, Samobor, Zagreb, Venecija...


Još malo pa gotovo. U kalendaru je još nekoliko trka i sezona je prošla, ali prije kraja prvo idemo u Bjelovar. Iako su na rasporedu skraćene duge staze (prema pozivu), staze nisu baš skraćene. Cure imaju preko 7km, a dečki preko 9km. Rekao bih jedna solidna klasika s obzirom na uspon. Prema svemu sudeći Jan neće ovaj puta trčati, jer je OPEN staza skoro 3km što je duže i od MŽ12 u koju bi pripadao po godinama. Izgleda da dolazi polako vrijeme da i open kategoriju dijelimo na "open početnička" i "open napredna". Tako bi i trebalo biti, ali ne još kod nas jer nas je ipak premalo.

Gledajući prijave u Bjelovaru brojka se zaustavila na 116. Malo. To je brojka koju smo imali prošli tjedan na Sprint kupu, a na te trke ipak dolazi manje ljudi. Kategorije Ž16 i Ž20 su nam prava katastrofa. Po dvije natjecateljice u svakoj kategoriji. Curama očito nije do sporta u tim godinama. Zato nam je Ž21 najmasovnija. Svaka čast cure. Valjda kada uvide da u izlascima, šminki i luzerima sa cigaretama nije sve, ipak odlučuju da je bolje biti sa pravom ekipom u prirodi :) dok se dečki prepuste pivskim trbušinama i bavljenjem sportom gledajući utakmice.

Što se klubova tiče Vihoraši su i dalje najmasovniji i čine više od četvrtine trke sa 33 prijave. Kamo sreće da još barem jedan-dva kluba imaju slične brojke. Slijedi Torpedo sa 15, Maksimir sa 14 te Lokve i Kapela sa 9. Orion, Merz i Japetić predvode klubove sa 7 prijava, a na začelju je Ris sa jednom, jedinom prijavom. Baš si razmišljam kako je to organizirati petodnevno natjecanje sa jednim aktivnim članom. Sjećam se u Japanu je samo na startu bilo 32 organizatora (što je totalno ekstremno), ali i u Mađarskoj ih se barem pet-šest motalo po koridoru. Za jednu solidnu organizaciju kakvu ima OK Novy Bor ili OK Jičin koji rade 5 dana Češke znalo je biti i po stotinu organizatora. No to su ipak brojke koje mi ne možemo postići, ali trudom i zalaganjem 30-40 entuzijasta sve se može. Sve ostalo vodi do velikih tenzija i iscrpljivanja ljudi koji rade na trci. Može se sve i sa desetak ljudi, ali ne bi im bio u koži tih dana.

Prema svemu sudeći cure se mogu spremiti na novu sprint trku u Ž21. Vihor će ponoviti trku za njih, a termin ćemo objaviti uskoro. Cure su zaslužile to jer vode stvarno zanimljivu borbu za najbolje pozicije u sprint Kupu. Stvarno kada bolje razmislim kod nas u klubu cure kolo vode. Za trke ih se redovito prijavljuje više (sada 17 za Bjelovar), kada rade, rade punom parom dok se dečki vole izvrludati, a nekako je i ženska riječ uvijek zadnja. Ili je to ipak tako i u životu :))))))

Nema komentara:

Objavi komentar