25 rujna 2009

Idemo dalje


Jučer je baš bio neki ludi dan. Brdo stvari za obaviti, a još nisam znao niti djetetu riješiti zadaću iz Vjeronauka. Pitali mi i baku i mamu i nitko da bi uopće približno naslutio točne odgovore. No srećom zato imamo Timeka koji je to apsolvirao i riješio za nas. Svaka čast.

Večernje sate proveli smo na sastanku IO-a HOS-a. Zadnjih nekoliko sastanaka stvarno je bilo ugodno raditi. Dugo sve to traje i naporno je, ali nema svađa i sve teče uz argumentiranu diskusiju i zaključke. Detalje ćete saznati kada dođe zapisnik, a najvažnije je da je određen datum proglašenja Kupova (20.11.) i datum izborne Skupštine (27.11.). Do onda slažite križaljke, kandidirajte nove ljude za rad u Savezu, kandidirajte one koje treba nagraditi za godišnje nagrade, ali razmišljajte i o kalendaru za 2010.

Osim toga pretresli smo i registracije natjecatelja i mogle bi se dogoditi znakovite promjene u poretku Kupa i na prvenstvima Hrvatske. Neregistrirani su svi članovi Risa i Međimurja i neki pojedinci po ostalim klubovima, a to znači ujedno i brisanje svih njihovih rezultata. Bila bi prava šteta da se to dogodi, jer natjecatelji sigurno nisu krivi za administrativne propuste. Opet sa druge strane postoje pravila i njih se treba pridržavati. Dugo smo o tome raspravljali i nema bezbolnog rješenja. Rok za sve je 03.10. Osobno ne bi htio doći do plasmana u Kupu za zelenim stolom, ali podupirem ovu odluku jer ona vrijedi za sve. Zanimljivo je da je u stvari poredak na PH srednjih staza Lino, ja, pa Tome ako se registracija ne izvrši na vrijeme. Ima takvih primjera sada jako puno, ali nadamo se da su ipak samo fiktivni i da će se natjecatelji uspijeti registrirati. Mnogi bi mogli puno izgubiti, kategorizacije, titule, stipendije...

Ovu nedjelju smo u Sloveniji. Lovimo titule prvaka Hrvatske u preciznoj orijentaciji. Cijela repka je prijavljena, a mi ćemo još produžiti i na prvenstvo Slovenije u sprintu. Ivo se opako brusi, skinuo je desetak kila i nakon dugo vremena je prijavljen u najjačoj seniorskoj konkurenciji. Doduše tamo su Andraž i Jaka vladari, ali mogao bi koji skalp pasti. Danas ipak prije svega još jedan manji lagani trening pa u berbu maćuhica.

Odaziv za Veneciju je iznenađujući. Bližimo se brojci 60 predprijava i ako se ovako nastavi idući tjedan se bus zatvara. Tko je prijavljen, prijavljen, ostali idu pješice. Ne čekajte zadnji čas.

2 komentara:

  1. Da li je to proglašenje Kupova za prošlu ili za ovu godinu :)
    Tomislav

    OdgovoriIzbriši
  2. Gdje??? Kako??? Kada??? Otkud 60 prijava za Veneciju, a ja nisam našla nikakvu obavijest da su prijave uopće počele??? Nejdite bez mene!!! Hoću i ja u Veneciju!!! Prijavi me!!!

    OdgovoriIzbriši