23 rujna 2009

9. Zagreb open



Eto bliži nam se i 9. izdanje naše zagrebačke trke. Još danas se sjećam dana kada smo hodajući iz kluba koji se tada nalazio na Gornjem gradu razgovarali nešto o trkama i dolaskom na Trg izjavio sam: "Evo ovdje će jednog dana biti start orijentacijske utrke". Malo su me svi začuđeno pogledali, ali oni koji su me poznavali znali su da bi se to moglo i ostvariti.

Tako to godinu, za godinu i za mjesec dana ide već deveto izdanje. Teško je smisliti svaki puta nešto novo u gradu koji većina orijentacista dobro pozna, ali i ove godine imamo neke novosti. U svakom slučaju vrijediti će doći i sudjelovati. Biti će zabavno, napeto i brzo, a i nagrade nisu za baciti. Ove godine iza nas stoji Vrhunac, trgovina outdoor opremom koja će donirati dio nagrada. Biti će tu i tombola na kraju. Možda ne tako bogata kao prijašnjih godina zbog recesije, ali nešto nagrada će zasigurno biti. Za detalje pratite stranice natjecanja.

Prijave polako već stižu putem OOnlina, a dječja trka se puni velikom brzinom. Skoro mjesec dana prije trke već imamo preko 25 prijava i to od osoba koje nisu toliko vezane za orijentaciju. Brojka bi lako mogla doseći i preko 100 dječjih prijava.

No trenutačno smo još u fazi dozvola. Staze su ugalvnom koncepirane i moram reći da me je Paco ugodno iznenadio svojim idejama, a što je najljepše već ima ideju za iduće jubilarno deseto izdanje "Zagreb opena".

Prije svega ovaj vikend idemo u Sloveniju na preciznu orijentaciju i prvo prvenstvo Hrvatske u toj disciplini. Moglo bi biti zanimljivo i neizvjesno. Cijela reprezentacija biti će tamo, a tko će biti najbolji ostaje da vidimo.

Danas trening, 17:45 Maksimir

Nema komentara:

Objavi komentar