03 svibnja 2010

Trijangel prvi dio

Ponedjeljak je, samo šest dana prije Ačkovog kupa. Iako je recimo većina stvari spremna ima se što za raditi pa će ovaj post biti kratak, a neki drugi dan malo više o svemu. Naporan vikend, stigli kući jučer oko 22 sata navečer jer se precizna malo produžila u noć. Nekako nam to prelazi u naviku. Rekao bih i uspješan vikend, medalja na sprintu i na preciznoj. Obje discipline moglo se i bolje odraditi. Prvi sprint dvije-tri minutice greške (i biser sa golim nogama kroz koprive!), na drugom oko pola minute. Naravno sve skupa nedovoljno za pobjedu, ali bi bio zadovoljniji da je sve teklo po špagici. No srebro je čisto zadovoljavajuće, a veseli me da sam bio par sekundi ispred Edija koji je standardno dobar na sprintevima. Matjaž je naravno nedodirljiv do daljnjeg. Precizna je mogla otići i na bilo koju stranu. Bilo je dosta nategnuto, a ja izvukao dobru opciju.

Za mene je najveća vrijednost uspješan prolazak staze oba dana od strane Jana. Sa veseljem se vratio sa obje trke i zaslužio svoj plasman. Odluka da se uvede kategorija MŽ12 na sprinteve je svakako jedan od najboljih poteza koji je napravljen u zadnje vrijeme. Upravo kroz te trke klinci se mogu naviknuti na šumu, start, kontrole, a da opet nije sve tako veliko, čudno i strano.
U svakom slučaju jedan lijepi vikend kod  Međimuraca. Vihoraši su bili sada već standardno uspješni i u ova dva dana pobrali su lijepu brojkicu medalja. Najuvjerljiviji je bio Nenad Lovrec koji je odnio i ukupnu pobjedu najsvestranijeg natjecatelja, a mora se priznati i da je pobjeda na Prvenstvu Hrvatske u MTBO orijentaciji jedna od najuvjerljivijih u povijesti održavanja prvenstava Hrvatske. Dominantno i fascinantno.

Danas je rok za prijave za Ačkov kup. Polako se približavamo brojci od 200 prijava. Nije loše, ali ipak tu dio otpada na dječju trku. No i oni su dio natjecanja i zaslužuju svoje ravnopravno mjesto na listi.

14:45
Prijave se i dalje pune. Prešli smo brojku 200 i idemo preko 210 prijava. Još da nas posluži vrijeme...

Nema komentara:

Objavi komentar