28 svibnja 2010

Sajam mogućnosti


Na tradicionalnom "Sajmu mogućnosti" koji se održava svake godine u okviru policijske akademije okupi se više stotina djece iz osnovnih škola područja Centar i Maksimir. Program i prijevoz osigurava MUP i klubovi sa područja grada. Ovo je bio i treći puta da smo predstavljali orijentacijski sport u gradu. Podijeljene su brošure sa adresama zagrebačkih O-klubova, a na štandu se mogla vidjeti mala izložba školskih orijentacijskih karata iz Zagreba. Između tih karata našla se i najnovija karta OŠ Ivana Gorana Kovačića koja je nekako privukla i najviše pažnje jer je veliki dio učenika te škole bio i prisutan na sajmu pa su pokazivali gdje su trčali. 
Osim orijentacije na sajmu su bili prisutni i izlagači - streličari, modelari, padobranici, hokejaši na travi, mažoretkinje, slikari... Ove godine već je Kapela predstavljala svoj klub na sličnom sajmu, tako da svakako treba biti prisutan što je više moguće na svim predstavljanjima udruga i slobodnih aktivnosti.

Iako je djecu teško privući na ovakvom sajmu na duži period već osnovna informacija dobar je potez jer nikada se ne zna kada će se netko od njih sjetiti da bi se probao priključiti. Za ovakve manifestacije idealna je ruska inačica mikro-orijentacije i tko zna možda već iduće godine pripremimo nešto takvo. Ideja postoji, samo treba naći vremena za realizaciju.

Osim mene na štandu je bio i Damir Klobučarić koji je pomagao kod odgovaranja na pitanja znatiželjne djece. Ovaj sajam ima veliki potencijal i ideja je izvrsna samo još fali malo koordinacije sa udrugama. Pravovremeno objavljivanje datuma pomoglo bi svima, a mogle bi se realizirati i kompleksnije stvari od samog predstavaljanja sporta. Želju za aktivnosti koju imaju djeca najbolje se moglo vidjeti kod prijava za kros, gađanje iz luka ili kod igranja hokeja. Curice su najviše bile zaokupljene likovnim radionicama i mažoretkinjama, a veseli činjenica da je bilo i djece iz orijentacijskih klubova (Maksimir) koja su se mogla hvaliti da se bave našim sportom.

1 komentar:

  1. nije mikro orijentacija, nego labirint orijentacija
    :)
    i.

    OdgovoriIzbriši