17 svibnja 2010

Prvenstvo osnovnih škola

Znali smo već danima kakvi vremenski uvjeti će nas dočekati u subotu. Apsolutno sve prognoze pokazivale su isto. Kiša u ogromnim količinama. Shodno tome prilagodili smo i odjeću i obuću za subotnji put u Lokve. Iako je ova trka namijenjena samo njima, polaznicima osnovnih škola nadam se da će kroz neko vrijeme i škole i voditelji klubova prepoznati ovo natjecanje kao nešto što bi trebalo njegovati i davati podršku. Kada vidite nasmiješena lica na startu bez obzira na kišu koja ne da je padala, već se činilo kao da netko iz lavora baca vodu znate da niste pogriješili što ste ih doveli da otrče svoju trku. Naravno teško je očekivati veliki odaziv kada je ovakvo vrijeme jer i oni koji se dugo bave ovim sportom razmišljaju da li da uopće krenu iz toplog doma. Vihoraši su krenuli u skoro pa punom sastavu polaznika osnovnih škola u klubu. Sedmero je nastupilo, šest medalja smo donijeli u Zagreb. I ono najvažnije svi su se dobro zabavili, a nitko nije niti kihnuo nakon trke jer je logistika brzo odradila presvlačenje i sušenje kose.

Iako je postojala mogućnost da otrčim trening ovaj dan je bio rezerviran za Janovu trku i sve je bilo podređeno našim klincima. Šteta da nismo kasnije imali uvjete za neku šetnju i uživanciju na lokvarskom jezeru, ali biti će nadamo se prilike i za to.

Organizatorima jedno veliko hvala na organizaciji, susretljivosti i omogućavanju uvjeta da klince na suhom presvućemo i osušimo nakon što su sa uspjehom završili svoju kišnu avanturu.

Nedjelju smo za promjenu bili doma. Prvi puta nakon ne znam niti sam koliko vremena. Navečer smo umjesto na koncert "Metallice" ipak odlučili otići na plesni spektakl "Lord of the dance". I isplatilo se. Ispunjena dvorana do zadnjeg mjesta uživala je u plesnim koracima čarobnjaka plesa i stepa. Spektakl koji stvarno vrijedi vidjeti, a dokaz tome su i "stand up" ovacije u kojima je cijela dvorana zadnji dio koncerta stojeći popratila uz pljesak i fantastičan ritam stepa. U Zagrebu je jučer nastupila prva postava (njih tridesetak) uz  dva svirača violine i pjevačicu ovog plesnog ansambla koji inače broji oko 200 plesača. Irska muzika, ples i pjevanje uz keltsku ikonografiju stvarno je nešto posebno i vrijedi doživjeti svaki trenutak.  

Nema komentara:

Objavi komentar