13 svibnja 2010

13.05.2002.

Na današnji dan prije osam godina rodio se Jan. Za svakog čovjeka vjerojatno je rođenje njegovog dijeteta najsvjetlija točka u životu. Tako je bilo i nama i još uvijek je. Ove godine srećom ima dosta prinova u orijentaciji, obitelj Kaniški, Bijelić, Antunović i zadnje jučer obitelj Budi kojima i ovim putem čestitamo.
Osam godina proletjelo je nevjerojatnom brzinom, čovjek zaboravi sve one teške trenutke, bolesti, bolnice i sl. i ostavlja samo najljepše za sebe. Jan je odmalena sa nama, ne propušta skoro niti jednu trku. Možemo doslovce reći da je odrasao u jednoj velikoj orijentacijskoj obitelji koja je uskakala kada ga je trebalo pričuvati dok smo mi bili u šumi. Niti jednog trenutka nismo razmišljali da ga ostavimo kod kuće da bi se mi u miru mogli spremiti i koncentrirati na naše trke. Naravno to unosi puno opsežnije pripreme za odlazak, neizvjesnost da li će jedan od nas izaći iz šume dok drugi nije startao, molili smo razdvojene startove, startali debelo zadnji ili prvi, imali brdo stvari, pelena, maramica, kahlicu, kolica i razna pomagala sa sobom. I dok su drugi dolazili sa malim torbicama, mi smo selili ormare :).  No nisam niti trenutka požalio na tome. Danas kada Jan sa uspjehom trči prve samostalne trke sve je puno lakše. Naravno sada slijedi ona neizvjesnost dok se ne pojavi iz šume na cilju, ali to prolaze svi roditelji čija djeca trče po šumi.

Iako ove godine nismo još planirali da će Jan nastupati u konkurenciji M12, trke u Međimurju dale su nam podstreka i za to. Jan je sam rekao da želi i to poštujemo. Svjesni smo da će vjerojatno biti i situacija kada će poteći i koja suza, ali tu smo da ga utješimo. Na Ačkovom kupu nas je dodatno razveselio svojom prvom pravom medaljom u pravoj konkurenciji. Ova ide na zid uz onu koju je ove godine već osvojio i na skijanju. Prve medalje se pamte, a one kasnije su samo plod truda, zalaganja, želje i sportske ambicije koja te eventualno vodi kroz sportsku karijeru. Pamte se i veliki rezultati, ali to je već neka druga priča.

Jan sretan ti rođendan!

Nema komentara:

Objavi komentar