11 svibnja 2010

Malo o webu

Kroz zadnjih godinu dana mnogi klubovi i pojedinci obnovili su ili su napravili nove web stranice. Neke od njih stvarno su dorađene i dobro izgledaju. Spomenuo bih ovdje svakako pozitivan primjer OK Bjelovara koji je napravio lijepi redizajn, a ono što je najvažnije i redovito se pune fotografijama i vijestima. Također treba spomenuti i Međimurje koje je redizajniralo sve svoje stranice i koje sada izgledaju vrlo privlačno, sa puno korisnog materijala i puno slika.
U Vihoru već duže vrijeme imamo želju za nekim dorađivanjem, ali eto nikako da uhvatimo nekog vremena da to temeljito napravimo. Taj nedostatak pokušavamo nadoknaditi redovitim objavljivanjem informacija i sadržaja.
Među bolje napravljene stranice sigurno spadaju i stranice OK Maksimira, OK Ivana Merza i OK Oriona, ali nažalost njihov sadržaj se dosta rijetko puni, no po preglednosti i nekom estetskom pogledu sigurno zaslužuju svoje mjesto u vrhu Hrvatske ponude.

Kako mediji orijentaciju ne doživljavaju pretjerano aktivno, klupske web stranice su ustvari vrlo dobar izvor informacija onoga što se događa u našem sportu, a između ostaloga njima se privlače i novi ljudi u sport. Osim nekog izgleda stranice, puno bitniji je u stvari sadržaj i redovitost objavljivanja informacija. Ne moraju to biti neke velike vijesti. Dovoljno je nekoliko redova nakon svake trke i stranice će već dobiti svoju veću posjećenost, a slučajni namjernici će dobiti osjećaj da taj klub ili stranica živi i možda će Vas kontaktirati kada se može doći vidjeti, probati ono o čemu se piše. Dobar primjer za to je OK Kapela.

Web je donio puno pozitivnih stvari u naš sport i treba ga iskoristiti maksimalno kako bi privukli još više ljudi, a to možemo postići upravo objavljivanjem poziva za trke, informacijama o sportu, klubu, treninzima, rezultatima, video isjećcima, fotografijama, a da ne pričamo koliko nam je olakšao sustav prijava i obrade podataka i analize trka. Vrijedi imati svoju stranicu, pa makar bila u početku zamišljena i kao blog. Glavno je da se vidi ime kluba,  da se nađu osnovni podaci i da se redovito obnavlja.

Nema komentara:

Objavi komentar