02 listopada 2010

Trinaestica

Konačno jedna trka ovu jesen u kojoj sam istinski uživao. Usudio bih se reći jedna od najboljih ove godine u Hrvatskoj. Zašto? Zato što je bilo lijepo, zabavno, dinamično, zanimljivo i upravo je bilo onakvo kakvo treba biti. To je naš sport, to je orijentacija.
Bilo nas je šesdesetak. Možda ne previše, ali bili su svi oni pravi i istinski zaljubljenici u ovaj sport. Oni koji se bave orijentacijom radi gušta i zato što to vole. Čak su i članovi Torpeda potegnuli iz Rijeke, a da trka bude međunarodna pobrinuli su se naši uvijek drago viđeni prijatelji iz Slovenije.

Što se same trke tiče Trinaestica je oduvijek u svom izvornom obliku bila trka koja je posebna i zanimljiva. Podsjeća malo na skandinavske Tio-Milu i Jukolu, ali u mini izdanju i sa višekratnim trčanjem trkača. U stvari to je jednom riječju Trinaestica. Trinaest izmjena sa četri trkača, trinaest različitih staza i dužina. Ove godine kao novost je uvedena i mala Trinaestica sa šest izmjena i tri trkača. Novost koja je super ideja i vrijedi nastaviti i u slijedećim izdanjima.

Rezultati su bili možda većini i manje važni, ali to ne znači da nije bilo borbe. Dapače trčalo se kao na Svjetskom prvenstvu, a slava je otišla u Sloveniju, a dijelom i u Samobor. Pobijedili su Nuša, Jaka i Vid Bogovič  pojačani Matijom Razumom ;) I dok smo se na početku još borili sa njima, što je trka više odmicala bilo je jasno da su bili prejaki. Mislim da je na kraju bila razlika od gotovo jedne izmjene. Svaka im čast. No i mi smo se borili. Moram priznati da sam bio stvarno motiviran i da sam svaku izmjenu trčao maksimalno koncentriran i do zadnjeg daha. Prema viđenom i ostali su imali istu želju. Neno, Ivana i Iskra odradili su sve po planu i konačno smo skinuli "prokletstvo" naziva Vihor 1. Naime taj naziv već neko vrijeme vuče za sobom pehove. Srebro je zasluženo u džepu. Na trećem mjesto bila je ekipa Bjelovara koju je pojačala naša Nina. Nakon što su im otkazala čak dva člana štafete nekako su se skrpali i eto bronce. 

Kod male Trinaestice zlato su uzele naše cure. Iva, Dora i Lea bile su super tim i sve su istrčale kako treba. Bilo je malo iznenađenja kada je Mia iz druge dječje Vihorove štafete izmjenila prije "starije" ekipe, ali u sljedećim izmjenama je sve došlo na svoje. Posebne čestitke idu i drugoj Vihorovoj štafeti u sastavu Mia, Karlo T. i Jan. Uspijeli su proći sve staze, sve su  dobro peforirali i na kraju pobrali srebro. Nije kod klinaca bila velika konkurencija, ali ova trka je bila pun pogodak za njih. Strah od štafete savladan je na najbolji mogući način, a tome su svakako pridonijele primjerene staze i teren njihovom uzrastu. U Lokvama su oni svi ipak probali istrčati kadetsku štafetu što je ipak za njih bilo preteško.

Rezultati će vjerojatno uskoro na Tomine stranice pa bacite pogled. Foto-galerija je već online i ima lijepih fotografija iz akcije. Ovo nam je u principu samo poticaj da i naš Zagreb open napravimo na jedan drugačiji način, sa nešto više zabave i druženja.

Slikice sa terena posuđene sa Maksimirskog foto-bloga. Hvala

2 komentara:

  1. Zaboravio si reći kak si smjestio burazu za sve kaj te maltretirao kad si bio mali
    :)
    i.

    OdgovoriIzbriši
  2. Istina je. Karlo je trčao 4 najduže izmjene u svojoj štafeti. Mea culpa ;)

    OdgovoriIzbriši