19 listopada 2010

Odbrojavanje do završetka sezone je počelo

Još je potrebno malo snage skupiti da se sezona privede kraju. Vidi se već umor i zasićenje kod natjecatelja. Puno je trka iz vikenda u vikend i mislim da će za iduću sezonu trebati paziti u kalendaru da se nekako iznađe rješenje da bitne trke ne idu svaki vikend. Osim naravno umora tu je i bitni financijski trošak za sve sudionike.

Završnica Kupova ove sezone održati će se u Međimurju. Tereni i lokacije su poznati pa ovih dana očekujte i obavijesti o dužinama staza na web stranicama natjecanja. Organizator je produžio rok prijava za jedan dan, pa tko se još nije, može se danas  prijaviti. Na listi je nešto manje od stotinu natjecatelja za veliki Kup i nešto više od 70 natjecatelja za sprinteve. Šteta da ta brojka nije veća, ali siguran sam da i ovo vrijeme utječe na to.

Pobjednica ženske elitne kategorije u Kupovima se zna. To je Vinka Vukmanović. Za ostale pozicije se još vodi borba. Kod muških još postoji teorija u kojoj Lino Legac može dobiti Kup. Ako pobijedi zadnju utrku, a Matjaž Štanfel osvoji manje od 98 bodova Kup je njegov. Dakle šansa postoji i vidjeti ćemo može li se dogoditi tako nešto.Edi Ocvirk je zacementirao svoje treće mjesto i čak da kojim slučajem pobijedim zadnju utrku ;) ništa se neće promijeniti. U svakom slučaju čeka nas zanimljiva završnica.

Nakon Međimurja malo veselja na našoj Halloween trci na Bundeku 31.10. Maske su dozvoljene i za odrasle pa tko voli.... Staze su zamišljene i biti će zanimljivo. Detalji slijede u tjednu pred trku. Trči se na obične perforatore.

Vikend iza Bundeka ide i završnica sezone za bicikliste. MTBO utrka održati će se na Dolju i to dva dana. Onima kojima je Svetvinčenat bio predaleko imaju sada priliku doći pa se nadamo i nešto većem odazivu natjecatelja. Ako baš niste ljubitelj bicikla onda taj isti vikend imate u Mađarskoj zgodnu dvodnevnu utrku u okolici Szekesfehervara (to je cca.60km južnije od Budimpešte). Trka privuče oko četiri-pet stotina natjecatelja i zgodna je prilika za obnovu opreme.

Zadnja trka u sezoni je tradicionalna Venecija 14.11. Katni autobus koji ide iz Zagreba gotovo je pun. Ima još nekoliko mjesta pa ako netko ima želju neka se javi.

Nema komentara:

Objavi komentar