21 listopada 2010

Splitbrowser i Winsplits


Trka je iza nas, ali eto ekipa organizatora ne miruje. Jasminka i Maja ovih su dana postavile i prolazna vremena na aplikacije Winsplits i Splitbrowser pa oni koji vole mogu ući u malo dublju analizu svojih trka, a naravno i tuđih varijanti i događanja.
Moderna tehnologija u svakom slučaju strašno pomaže kod analize natjecanja i oni malo uporniji uz dovoljno vremena i pregledavanja silnih podataka mogu izvući puno korisnih stvari. Svjetski prvak na srednje staze ove godine Norvežanin Carl Waaler Kaas upravo je zahvaljujući jednoj takvoj analizi znao da mora izbjegavati trčanje po određenoj vrsti mahovine jer ona kod penjanja usporava za određeni postotak.

No dobro, ovakva analiza možda je nama preapstraktna, ali svakako vrijedi vidjeti na kojim dionicama se moglo dobiti vrijeme ili ste ga izgubili, a da toga niste niti svjesni. Kada dobijemo ulazne šifre za Routegadget staviti ćemo i tu aplikaciju u funkciju pa možete i ucrtati svoje varijante. 

Trke u Međimurju već duže vrijeme koriste ove aplikacije i mogli ste pratiti taj dio. Mi smo ih koristili povremeno, ali eto od trke u Karlovcu obećavamo da ćemo redovito napraviti još i ovaj mali napor da postavimo i taj dio na naše stranice kada koristimo SI sustav. Nadamo se da će i drugi organizatori natjecanja krenuti u tom smjeru, ako ništa drugo barem oni koji organiziraju Kup utrke i prvenstva.

Za Bundek se neće koristiti SI, no svejedno će biti dobro pa ne zaboravite poslati svoju prijavu.

Nema komentara:

Objavi komentar