22 listopada 2010

Pogledom u Međimurje, Jasku i Veneciju

Međimurci su objavili startne liste i tehničke karakteristike staza. Mogu samo reći da si za prvu trku standardno ponesete dereze i cepin. Čeka nas još jedna "Ravna gora" sa oko 9% uspona. Kada bi to "speglali" po ekvivalentu kako se inače računa, rekli bi da elita ima nekih 14800m, a žene oko 10000m dugu stazu (100m uspona je oko 1000m po ravnom). Taman za kraj sezone da se malo "opustimo". Mislim da će moja taktika biti slična kao i na Lužcu - laganini jer ne želim riskirati neku povredu na samom kraju, a uostalom još su dva sprinta u nedjelju na programu. Jan i ja otvaramo startove svoje kategorije, tako da mogu dočekati Matjaža da me prođe taman negdje pred kraj staze nekih 20 minuta. Matija starta na par minuta iza tako da njega očekujem već na trećoj-četvrtoj. Možda bude gljiva pa da spojim ugodno sa korisnim!?
Prognoza vremena za ovaj vikend je stvarno dobra i neka tako i ostane.

Idući tjedan u subotu je i završnica CRO-SLO-SVG lige u preciznoj orijentaciji. Trka će se održati u Jastrebarskom, pa svi oni koji se žele malo oprobati u preciznoj orijentaciji mogu na izlet u Jasku. Za one koji su se kasnije uključili u naš sport Jastrebarsko je devedesetih bio dom najjačeg kluba u Hrvatskoj OK "Jelena". Dominirali su četiri-pet godina brojem članova, novim kartama, dobrim trkama, ali nažalost danas klub praktički ne postoji. Oni koji trče su u nekim drugim klubovima, a najkvalitetniji natjecatelji Petar Delić i Ana Ješovnik nestali su iz našeg sporta. Šteta jer i Petar i Ana imali su iza sebe nekoliko A-finala na Svjetskim prvenstvima i dominirali su u svojem uzrastu kao i Matjaž danas. 

Nadam se da još niste spremili bicikle u skladište jer 06. i 07.11. na Dotršćini će se održati završnica MTBO kupa. Karta se donekle dorađuje za MTB orijentaciju, a ciljni prostor će biti na novoj lokaciji.

Autobus za Veneciju je pun, ali ako ima još interesa možemo otvoriti listu za povećanje autobusa za što nam treba još samo nekoliko prijava pa nije tako nerealna opcija. Pokušati ćemo ići na ruku svima zainteresiranima. Za sada je za natjecanje prijavljeno nešto više od 1500 natjecatelja, a do kraja roka za prijave je 11 dana.

1 komentar:

  1. Mali ispravak: MTBO na Dotršćini je 6-7.11, a ne 7-8.11.

    OdgovoriIzbriši