15 lipnja 2010

U susret prvenstvu Hrvatske

Pet je dana do najveće trke sezone. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske na duge staze, odnosno "klasika" je trka koja ima svoju posebnu težinu. Titula u ovoj disciplini uvijek nekako ima dodatnu težinu. Zašto? Pa vjerojatno zato što je sve krenulo iz klasične orijentacije. Ne tako davno nije bilo srednjih, skraćenih dugih, sprinteva, kratkih i ostalih formata natjecanja. Trčala se klasika i to je bilo to. Danas imamo sve ove prije spomenute discipline, ali još uvijek je klasika ta koja mami. Ista situacija je i na velikim Svjetskim natjecanjima. Klasika je kraljica i pobjednici se gledaju sa posebnim poštovanjem.
Ove godine prvenstvo se održava na Platku. Teren je doduše korišten za orijentaciju prije petnaestak godina i vjerojatno većina današnjih natjecatelja nije imala priliku trčati na njemu. Radi se o zahtjevnom kraškom terenu i ako je karta napravljena tako precizno kao što to izgleda na djeliću koji je objavljen onda nas čeka zaista zanimljiva borba za odličja.
Kažu da je orijentaciju nezahvalno prognozirati, ali eto idemo pokušati napraviti neki hint.

Seniorke:
Ova sezona je najujednačenija u zadnjih nekoliko godina. Iako je Vinka imala malu krizu rezultata njoj dajem prednost pred ostalima. Na drugo mjesto stavljam Nikoliku Stepan sa realnim mogućnostima da ukoliko joj sjedne trka bude i prva, ali i da bude u zadnjem dijelu tablice ako napravi kiks. Evu stavljam na treće mjesto sa realnim mogućnostima za srebro. Kiks prve trojke čekati će Ivana koja je odmah iza njih i može poremetiti planove prvoj trojci. Antonija je fizički najbrža i najspremnija, ali ako staze budu tehnički zahtjevne i po dijelovima na kojima ne može razviti svoju brzinu mala je vjerojatnost za medalju. U prikrajku čeka i Nevija koja  je fizički dovoljno spremna za izazov, ali tehnički još mora malo napredovati.

1. Vinka
2. Nikolina
3. Eva
4. Ivana
5. Antonija
6. Nevija

Seniori:
Ako Matjaž nastupi na trci svakako je broj jedan. Mala je vjerojatnost da ga netko može skinuti sa trona. Fizički je superioran, tehnički dovoljno jak, a najbitnije je i da je psihički stabilan. Pritisak mu ne predstavlja problem i to je tip terena koji voli. Na drugo mjesto stavljam Linu kojem leže teški tereni, a treći je Edi. To je trojka koja je ove godine ipak ispred ostalih. Kako to obično biva sebe stavljam na broj četiri što je moja pozicija za prvenstva Hrvatske. No za promjenu i u eliti imamo nešto veću konkurenciju pa ne isključujem da netko drugi uskoči među prva tri-četiri. Ante Jović sigurno je spreman za 10km krša, ali orijentacija je kod njega odlučujući faktor. Fabo trenira mjesecima, a znamo da se zna orijentirati pa možda i on ostvari koji zapaženi rezultat. Tu je i Miljac kojeg muče povrede, ali znanja ima... 

1. Matjaž
2. Lino
3. Edi
4. Damir
5. Fabo
6. Jović

Juniori:
Trojka koja ide na JWOC odrediti će poredak između sebe. Pikiram na Matiju kao broj jedan, Maria na broj dva i Ivora na broj tri. Istina je da taj poredak može biti i potpuno drugačiji jer juniori imaju dosta velike oscilacije, ali nekako mi ovaj poredak najviše odgovara.

1. Matija
2. Mario
3. Ivor 

Juniorke:
Šta reći? Ako ih se uopće skupi tri, Iva Štambuk je favorit. Sve ostalo je nevjerojatno koliko su cure nezainteresirane za sport, trke i treninge. 

Eto otvaram kladionicu. Onaj koji bude imao najviše pogodaka u poretku dobija jednu maramu za nagradu. Svoje prognoze napišite u komentarima. Prijave pogledajte na OOnlinu


1 komentar:

  1. Platak!

    Seniorke! Moj poredak!

    1. VINKA
    2. EVA
    3. NIKOLINA
    4. IVANA
    5. ANTONIJA
    6. SANJA

    U Vinkinu snagu sam se uvjerio na mini-tecku ponikve IMPRESIVNO!
    Eva ima kostantno dobar lauf i to če biti dovoljno za srebro.
    Nikolinu doživljvam kao velikog borca gladnog uspjeha pa ponekad kao takav napraviš pogrešku u šumi.
    Ivana s dovoljno iskustva i utrka znat če kaznit bilo koju grešku svojih suparnica.
    Antonija trčanje 24 sata u Francuskoj Ave Cezare!
    Sanja imao sam priliku je sresti na utrci na ključić brdu i to uopče ne izgleda loše.

    Seniori! poredak!
    1.MATJAŽ
    2.LINO
    3.EDI
    4.DAMIR.G
    5.DAMIR.M
    6.FABO

    O prvoj četvorici netreba puno trošiti riječi naši najbolji elitaši i ovog trena nedodirljivi, jedino bi se Vebinjo mogao u ovo umješati ali on je odlučio drugačije. Zašto?
    Miljac 5 ako se sve posloži, dat ču sve od sebe da uzmem to 6mj, želim svom prijatelju Totu što bolju trku, berkovič je prijavljen na velebitski treking tako da neznam kako on misli nastupiti u nedjelju poslje Ultre na velebitu?
    Jovičane poznam ali ni u jednom sportu danas nemožeš doči i reči VENI-VIDI-VICI
    pa tako ni u ovom! A za prijatelja Kralja želim da odradi trku svog života!
    Juniori
    Tu se nema šta dodati!
    Samo MATIJA!

    OdgovoriIzbriši