17 lipnja 2010

Kuda idu novci

Malo me stisnula gužva sa papirima, a između ostalog i reprezentativna administracija. Već mjesecima muku mučim sa slaganjem financija za aktivnosti reprezentativaca, da bi prije par tjedana konačno uspio koliko toliko sve posložiti u neku cjelinu. Lijepo sam ispunio sve programske zahtjeve, naloge, skupio račune i to proslijedio u HOO. Sve su zaprimili bez problema, ali me na kraju jedna rečenica skoro bacila u očaj: "Računajte na samo 80% planiranih sredstava za akcije koje imate jer se očekuje rebalans i ostatak je za sada nedodirljiv". To znači samo jedno, cca. dvije tisuća eura manje za reprezentativne akcije koje su ionako u debelom minusu. Što sada napraviti? Rezanje troškova, prebacivanje dijela troškova na članove reprezentacija....? Nema nam druge ako želimo da nam ekipe nastupe. Već sada smo izbacili četiri osobe iz seniorske reprezentacije i dvije iz juniorske u odnosu na lanjsku godinu.
S druge strane vidim kako HTV kuka da nema novaca i pošalje onda 20 ljudi u Afriku iako naša loptačka reprezentacija nije niti blizu. Što ćeš? Nogomet je bio i ostalo mamac za novce, a mi ako preživimo pričati ćemo o tome.

No nije sve tako crno. Ekipe će ipak otići na prvenstva i predstavljati će Hrvatsku na najvećim orijentacijskim natjecanjima po kvaliteti u našem sportu. Skromno, bez priprema i dodatnih dana za aklimatizaciju ili trening kampove, ali biti će tamo.

Startne liste za vikend su objavljene pa bacite pogled na liste za Rijeku i za Platak. Elita se popunila do zavidne brojke od 13 prijava. Nema Matjaža?! Šteta da propušta najbitniju trku sezone. No koga nema....

Jučer smo odradili i trening u muškom društvu. Krešo nas nije štedio, ali dobro mi je došlo provjetravanje svega što se skupilo u glavi.

Nema komentara:

Objavi komentar