10 lipnja 2010

Kuda idu repke

Danas je sastanak IO-a HOS-a. Tema ima niti previše, niti premalo. Malo će se razgovarati o Skupštini, pa malo o sustavu natjecanja za 2011., nešto o tajniku, a ponajviše o reprezentacijama. Višemjesečni posao papirologije privodi se kraju i IO mora finalizirati odluke tko, kada i s čime ide predstavljati Hrvatsku na Svjetska prvenstva. Sigurno je jedino da MTB reprezentacija neće ići nikamo jer su odustali od puta u Portugal. Juniori idu prema Danskoj, a seniori u Norvešku. Precizna ide u Norvešku, a vjerojatno će o vlastitom trošku i na Europsko prvenstvo u Švedsku. To je ukratko. Danas će se valjda definirati i imena onih koji idu. Prijedlozi postoje, ali...
Troškovi su ove godine enormni. Skandinavija je inače skupa, a kada rade ovako nešto onda je još dva puta skuplja. Spavanje u školi naplaćuju preko 100kn po danu!!! Ručak na livadi biti će najjeftinije od 50kn -150kn....Sve skupa grozomorno kada staviš na papir i pokušaš složiti neku financijsku konstrukciju. Nadam se samo da neće biti neki rebalans budžeta jer ionako financije rastežemo koliko ide. Da se mene pita obvezao bi organizatora na jeftinije varijante smještaja za one koji to žele, a obvezao bih ih i na pružanje usluga organizirane prehrane. Na način snađite se kako je sada ne zna tko si to može priuštiti. Sve se u principu svodi na ono što smo i prije zaključili: male zemlje poput Hrvatske, Slovenije, Srbije i sl. služe za ukras velikima da mogu reći da je to Svjetsko prvenstvo, a najrađe bi da ipak nismo tamo jer oni su orijentacijske velesila koje drmaju. Naravno takve stvari se ne govore i biti će maksimalno ljubazni sa svima, ali osjeti se to iz odnosa IOF-a prema malima.

Svaka čast Norvežanima jer imaju razumijevanja za nas. Našao sam uz njihovu pomoć i sponzora reprezentacije koji će malo olakšati troškove, no o tome jednom drugom prilikom.

kada smo već kod reprezentacija početkom rujna je u Italiji Alpe Jadran kup na koji može ići puno veći broj reprezentativaca (MŽ18, MŽ21 i MŽ35). Lijepa trka sa besplatnom startninom i smještajem za one koji brane boje Hrvatske. Zainteresirani? Od danas navečer znati ćete i ime osobe kojoj se morate javiti da uđete u krug kandidata.

Nema komentara:

Objavi komentar