17 listopada 2011

Zagreb open - održano i jedanaesto izdanje

Ovogodišnji "Zagreb open" preselio se na obronke Medvednice. Rekao bih jedna ugodna promjena. Prošle godine išli smo u noćnom izdanju, a ove godine u sasvim drugačijem okruženju sa potpuno novom koncepcijom utrke. Iako je za naše prilike odaziv bio u rangu Kupa Hrvatske (što znači da se moglo i bolje)  mi smo zadovoljni. Postignut je osnovni cilj, a to je da privučemo nova lica u naš sport. Još da nam prijatelji nisu stavili MTBO utrku i pravu trekking utrku u isti dan, imali bi i duplo više ljudi. No i ovako je ispalo dobro. Koncepcijski smo odradili vrlo zahtjevan projekt koji je osmislila Ivana. Trebalo je odraditi nekoliko startova na različitim pozicijama u gotovo isto vrijeme. I dok su na jednoj strani startali natjecatelji na srednjim stazama, u ciljnom prostoru su nestrpljivo čekali natjecatelji na micrOtrekku i u "freak" kategoriji. Odmah iza njih kretao je i start dječje utrke. S obzirom da smo imali i otvoreni start za one koji dolaze kasnije na natjecanje natjecatelji su startali gotovo puna tri sata.
Vrijeme nas je poslužilo, no sunce je ipak bilo puno slabije tako da je u hladu bilo čak i "fine" zima. Za nas organizatore koji stoje na mjestu pomalo otegotna okolnost. Dječja trka je bila puni pogodak. Opet smo bili u malo ekstremnijim uvjetima i veseli nas da je unatoč tome nastupilo gotovo 40 najmlađih.
Na terenu smo postavili preko 50 kontrolnih točaka. Od toga je 38 bilo sa perforatorima i oni koji su trčali "freak" stazu pokupili su ih sve. Taktika je bilo raznih, a oni koji su si dali truda i na startu izgubili par minuta su na kraju i profitirali zahvaljujući iscrtavanju planiranog puta. Triathlonci su se pokazali izdržljivima. Nije im bilo lako jer Medvednica ne prašta greške i nije lako trčati i voziti bicikl po vršnom grebenu. Skupi se tu dosta uspona. Četiri odabrana su odradila sve tri discipline, a bilo je i napeto za ukupni plasman. Činilo se da je u muškoj konkurenciji sve riješeno nakon trčanja, jer je Boško napravio veliku prednost prije nastupa na biciklu, no nakon bicikla se sve vratilo gotovo na nulu. Zanimljivo u svakom slučaju.
Na micrOtrekku je pobijedio Dario Rocco inače član našeg jedinog pustolovnog tima koji je nastupio u Patagoniji na jednoj od najvećih pustolovnih utrka u Svijetu. Trčao je sa kamerom pa ćemo možda uskoro imati priliku vidjeti i kadrove sa terena.

U sjeni našeg angažmana oko trke Jan je ostvario i svoju prvu pobjedu u svojoj kategoriji. I to kakvu! Sa sedam minuta prednosti dobio je sve dečke starije od njega. Iznenadio je i nas. Dobra utjeha nakon propuštanja dvije kup utrke na Žumberku.
Najboljim natjecateljima uručene su medalje i majice koje su tiskne posebno za ovu prigodu. Kao što rekoh vrijedilo je doći. Bilo je za svakoga ponešto. Sada nam slijedi završetak sezone u Hrvatskoj, trka u Veneciji i to je to. Čekamo snijeg za nove aktivnosti.
Rezultati

Nema komentara:

Objavi komentar