21 listopada 2011

Novosti iz Saveza

Jučer smo odradili jedan od sastanaka IO HOS-a. Nova sezona priprema se naveliko i već sada su na vidiku neki noviteti. No sve skupa mora potvrditi Skupština tako da je to još u povojima.  U sustavu natjecanja se neće ništa bitno mijenjati. Dakle bodovanje, prvenstva, kupovi... ostaju po istom principu. Malo će se posložiti nazivi kategorija, a sve odluke koje su do sada donešene na sjednicama IO-a i upisane su u zapisnicima biti će ubačene i u pravilnik za natjecanja. Definirati će se dodatno startne liste, intervali, nositelji...i cijeli niz naoko sitnica, a bitnih za svako natjecanje. Izvješća o nastupima reprezentacija se još skupljaju. Većina je napravila, ali još nedostaje ono iz Francuske. Što ćeš kada trkačima nije posao pisati već trebaju samo trčati ;)
U tijeku je i izrada kalendara za 2012. Većina klubova je predala svoje prijedloge, a još nedostaju Bjelovarci, Međimurci te Merz kako bi se posložio raspored događanja. Osobno smatram da bi svaki klub trebao i morao organizirati barem jedno kvalitetnije natjecanje i tu ne mislim na sprint utrke. No dobro to je stvar za razglabanje. Iz Slovenije je stigao i njihov preliminarni kalendar tako da sada sve skupa treba uskladiti kako se ne bi dogodila situacija od prošlog vikenda ili vikenda kada je bila bjelovarska trka. Od novosti je i to da će se Kup utrke i prvenstva održavati samo u za to predviđeno vrijeme, dakle od sredine ožujka do kraja lipnja i od početka rujna do početka studenog. Ostala nerangirana natjecanja mogu se održavati i u drugim terminima ako to netko tako želi.
Ovaj vikend se održava i "Kup Feuda". Skupilo se impresivno društvo na startnim listama. Dolaze natjecatelji iz Rusije, Italije, Slovenije i naravno Hrvatske. Vrijedi probati, a u nedjelju je i prvenstvo Hrvatske u preciznoj orijentaciji.
Ne zaboravite i na završnicu kupova u Međimurju. Tri trke u dva dana po poznatoj međimurskoj shemi. Bus za Veneciju je gotovo pun. Debelo smo preko broja 70. Našlo bi se možda još jedno-dva mjesta za uporne i jako željne odlaska.

Nema komentara:

Objavi komentar