28 listopada 2011

Finale sezone

Pred nama je završni domaći vikend orijentacijskih utrka. Kao i prošle godine zadnje utrke na kojima će se odlučivati o poretku u kupovima Hrvatske održati će se u Međimurju. Veliki Kup Hrvatske završiti će u subotu utrkom na karti Praporčan. Očekuju nas gotovo sigurno strme staze sa preko 5% uspona, no vrijeme pobjednika za srednje staze prema pravilniku bi trebalo biti 35 minuta. Nadamo se da će tako i biti. ;)

U nedjelju slijedi završetak sprint sezone. Sprint kup Hrvatske završava dvjema utrkama u Čakovcu i Selnici. Kako se radi o dva različita tipa sprinta biti će zanimljivo na obje utrke jer ima onih kojima više odgovara gradski sprint od šumskog i obrnuto.
U nekim kategorijama kod oba Kupa rezultati su riješeni, ali u većini će ipak odlučivati rezultati sa zadnjih natjecanja. Vidjeti ćemo tko je smogao dovoljno snage i svježine da cijelu sezonu odradi na visokom nivou. Nažalost moji planovi su se promijenili nakon puknuća ligamenata u Rijeci i sve trke do kraja sezone doslovno odrađujem bez imperativa rezultata. Ovaj tjedan sam čak uspio napraviti i prve treninge nakon puna četiri tjedna pauziranja. Zglob još uvijek ima ograničene mogućnosti kretanja i lateralne ekstenzije, odnosno gibanja predstavljaju veliki problem. Do iduće sezone će se i to riješiti ;).

Kup Hrvatske u preciznoj orijentaciji završio je natjecanjima na Kupu Feuda i neslužbeni rezultati se mogu vidjeti ovdje. Također je završila i zajednička liga "CRO-SLO-ITA trail O cup" sa čak petanest natjecanja. Rezultati su dostupni ovdje.


Nakon domaćih natjecanja za one željne dodatnih izazova slijedi još tradicionalno natjecanje u Mađarskoj - "Spartacus kup" na kojem će zasigurno biti više od 400 natjecatelja, te naravno Venecija sa preko 2000 natjecatelja. Vihoraši putuju i u Tursku na pet dana Istambula pa očekujemo i utiske sa te trke.

Startne liste još nisu dostupne za vikend, ali budu valjda tijekom dana.

Nema komentara:

Objavi komentar