01 srpnja 2011

Slavonija i Baranja


Još je samo nekoliko dana preostalo do zaključenja roka za prijave (pazite da se za svaku trku posebno prijavite, dakle tri puta!!!) za zadnju utrku u prvom dijelu sezone. Dvodnevno natjecanje u Slavoniji i Baranji održati će se 09. i 10.07. u Našicama i Belom Manastiru. Organizatori su OK Međimurje i OK Sova, a nažalost zbog ljetnog termina već je veliki broj ljudi na godišnjim odmorima pa se ne očekuje preveliki odaziv. No svi koji ste još slobodni dajte si truda i vremena pa pokušajte doći na natjecanje te i na ovaj način pridonijeti popularizaciji našeg sporta u tom području. Između ostalog treba dati i poticaj radu novog kluba koji je počeo djelovati na tom području.

Siguran sam u jedno da nas čekaju zanimljive utrke, dobra organizaciji i nadasve veliko gostoprimstvo domaćina.  Znam da je većini to dosta velika udaljenost koju treba proći da bi se došlo na dvije sprint utrke i na srednje staze, no mi orijentacisti smo takvi da za dobru trku potegnemo i daleko veće udaljenosti.
Ono što nas čeka tamo su dakle dvije utrke koje se boduju za sprint kup u subotu i jedna utrka koja se boduje za veliki kup Hrvatske, a ujedno je i prvenstvo Hrvatske na srednje staze. 

Nadajmo se da će iduće godine termin održavanja ovog natjecanja ipak biti nešto bolji kako bi došao veći broj natjecatelja iz Hrvatske. Sigurno je jedno, nakon prošlogodišnjeg razgovora sa Jorgenom Martensonom na prvoj utrci sprinta moći ćete vidjeti veliki broj Skandinavaca. Njih više od stotinu. Oni dolaze direktno sa veteranskog svjetskog prvenstva u Mađarskoj.

Nema komentara:

Objavi komentar