29 srpnja 2011

Međunarodne trke - Gamba pobjednik u Brazilu

Sredina je ljeta i veliki dio naših natjecatelja je na godišnjim odmorima i odmara se na moru. Drugi dio hodočasti po trkama u Svijetu i nastupa na velikim natjecanjima. Iz Poljske su se nedavno vratili juniori, a u Francusku ovih dana odlaze seniori i članovi reprezentacije u preciznoj orijentaciji. Osim reprezentativnih aktivnosti naravno tu su i velike međunarodne utrke. Ove godine na O-ringenu imamo članove obitelji Tišljar i Štambuk. O-ringen je obaveza za svakog orijentacistu. Prije ili kasnije treba otići i treba trčati te trke. Taj doživljaj se jednostavno neda opisati. Klincima koji su ove godine otišli u Švedsku to je na neki način prekretnica njihove karijere. Vidjeli su nešto što će ih možda zadržati cijeli život u ovom našem sportu i dati im motiva za daljnje treniranje i nastupanje na natjecanjima. Po prvi puta imamo i predstavnika na 5 dana precizne orijentacije na O-ringenu. Ivo brani boje svoga kluba, ali i Hrvatske. Za sada se bori sa skandinacima oko ulaza u TOP 10 što nije jednostavno, ali uzdamo se u njega. Čitajte utiske na web stranicama kluba.

Ovih dana počinje i jedno od najstarijih višednevnih natjecanja u svijetu, pet dana Češke. Fantastični tereni sa skalačekima oko Novog Bora uvijek su dobra opcija za izvrsnu trku po povoljnim cijenama. Hrvatsku će tamo zastupati članovi Vihora Maja Cvitković i Josip Matijašić. U Francuskoj će se uz WOC i WTOC održati i popratnih šest dana orijentacije. Vihoraši će imati svoje natjecatelje i tamo. Prije par dana završila je i petodnevna utrka u Sloveniji. OOnline kup je zasigurno najveća i najbolja trka toga tipa u regiji sa gotovo tisuću natjecatelja, a posebnost su mu kraški tereni i ovogodišnja novost ULTIMATE COURSE sa kartama na kojima nije bilo ucrtanih puteva.
U svakom slučaju svatko tko želi preko ljeta naći nešto za sebe ima priliku. Kolovoz je prepun takvih natjecanja i samo što nisu počele petodnevne ili šestodnevne utrke u Škotskoj i Švicarskoj. Obje su fantastiče na svoj način iako bi ja dao prednost Švicarcima zbog prekrasne prirode. Doduše ta trka je ujedno i jedna od najskupljih u ponudi :(


U dalekom Brazilu Marko Gamberger i Mariana Gamberger i dalje nastupaju na orijentacijskim natjecanjima. Marko je na drugoj utrci u sezoni došao i do prve pobjede i ponosno u Vihorovom dresu stajao na postolju u kategoriji M21B. Čestitamo. U dalekom Brazilu su u tijeku i 5. Svjetske vojne igre u sklopu kojih se održava i svjetsko vojno prvenstvo. Nažalost Hrvatska nema svojih predstavnika tamo, ali zato ima Slovenija koju zastupa Janez Pretnar, a i Austrijanci su došli do još jednog naslova Svjetskog prvaka. Mora se priznati da im je ova godina fantastična i čini mi se da je trener Libor Zridkavesely nekadašnji reprezentativac Češke napravio fantastične pripreme za sve njihove ekipe.

Nema komentara:

Objavi komentar