21 srpnja 2011

Ciklo vinska tura

Zagreb sunčano bez vjetra, toplo  - Čakovec prolom oblaka tuča, hladno - Štrigova oblačno s povjetarcem
Tako je izgledao jučerašnji dan kada sam odlazio u Međimurje. Srećom do starta biciklističke ture vrijeme se smirilo i odradili smo turu na opće zadovoljstvo svih. Okupili smo se u Štrigovi i zasjeli na bicikle te krenuli put gorica. Ova tura obilovala je brdskim izazovima i podosta ljudi je moralo gurati svoje bicikle, a bome je bilo i potrganih lanaca i iskakanja istih. Kada smo se konačno dočepali viših dijelova puknuo je pogled na Međimurje, Sloveniju, Pohorje, Ivančicu...Stvarno prekrasno.

Put nas je dalje vodio po vinskoj cesti, a tome je teško odoljeti. Svako malo bili smo u fantastičnim obiteljskim gospodarstvima za proizvodnju vina i naravno degustirali ono što se nudi. Ova vina su nebo i zemlja prema kupovnim vinima. Vrijedi doći u ovaj kraj i po neku butelju za kućnu vinoteku. S obzirom da smo obišli nekoliko tih kušaona vremena je bilo sve manje i na našu krajnju točku došli smo do pred sam mrak. Razgledali smo toplice Sveti Martin i vratili se kod obitelji Hažić na još jednu degustaciju vina, ali i ovoga puta sa dodatkom hrane i domaćeg čipsa od jabuke. Ako do sada niste probali, probajte. Bolje je od običnog čipsa, ali i malo skuplje. Ambijentalno ova lokacija je bila i najbolje uređena, a domaćini su spremni sve prilagoditi i biciklistima u prolazu. Netko zna, kako se radi. Ako ste u toplicama vrijedi skoknuti i do njih na čašicu razgovora, a možda vam domaćini odaju i koju tajnu o vinima od jabuke.



Sve u svemu bila je ovo jedna lijepa poslijepodnevna tura koja je završila neplanirano dosta kasno tako da sam u Zagreb stigao debelo iza ponoći. Srećom danas je dan odmora pa se čovjek stigne rekuperirati za ono što slijedi.

Fotografije

Nema komentara:

Objavi komentar