06 srpnja 2011

JWOC 2011

Ne stignem ovih dana puno pisati jer radim na relaciji Čakovec-Zagreb, no o nastupima naših juniora na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj možete čitati i na Vihorovim stranicama. Četvorica juniora - Mario, Matej, Matija i Ivor uz stručno vodstvo Karla pokušavaju ostvariti što bolje rezultate i skupiti dovoljno iskustva za neka bu8duća natjecanja i svoju orijentacijsku karijeru. Do sada su već prošle dvije trke, sprint i duge staze, a danas su kvalifikacije srednjih staza. Ova mi je disciplina uvijek bila nekako posebna, te kvalifikaciuje daju posebnu dozu opterećenja, a opet radi se o disciplini koja nije čisti sprint, a nije niti dugotrajno opterećenje. Kralj ove discipline svakako je Thierry koji ima ne znam niti ja koliko pobjeda uopravo na srednjim stazama.
Realno je očekivati ako naši spoje izvrsnu trku da barem jedan može do B-finala. A-finale bi stvarno bila velika stvar, ali nekako je pretjerano očekivati takav rezultat.

Nažalost zbog relativno loše internet veze sa terena "live" prijenos baš ne funkcionira najbolje, ali povremeno možete ćuti komentatora, a pojavi se i slika sa terena. Komentator je naravno neizostavni Gogi koji je bio i na Alpe Jadran kupu u Rijeci, a biti će i na Croatia openu ako se ne varam.

U ovim trenucima (10 h54) utrčao je Ivor koji je startao u trećoj minuti i uvjerljivo drži začelje sa 39 minuta (vodeći trenutačno ima 21 minutu). Bolji rezultat svakako očekujemo od Matije, a i braća Štambuk sigurno mogu bolje od toga.

12:03
Naši su svi u cilju i moja predviđanja se polako ostvaruju. Matej (30'50) i Ivor (39'46) će definitivno trčati u C-finalu. Vrlo je vjerojatno da će im se i Mario (27'39) pridružiti iako je trenutačno na 38. mjestu, no još neki najbolji nisu stigli u cilj. Doduše uz malo sreće možda i otvori B-finale ;). Izglede za B-finale definitivno ima Matija koji je trenutačno 30. sa najboljim našim vremenom 25'07. Iz ovih rezultata rekao bih da su vrlo solidne nastupe imali Mario i Matija, Matej ipak još skuplja iskustvo, dok je Ivor išao daleko ispod svojih mogućnosti.

12:25
Prema komentatorima Gogija zadnji natjecatelj iz Japana je utrčao u cilj (i smjestio se ravno ispred Maria :( po rezulatu) i rezultati bi sada trebali biti definitivni. Naši imaju tri C-finala i jedno B-finale. Matija je na kraju završio 34. Sutra slijede finala.

"By the way" pratite li naše veterane na Svjetskom veteranskom prvenstvu. Tomica se dobro drži u M40 koja vrvi od poznatih imena i svjetskih faca. Samo za primjer veteranski prvak u M40 postao je Janne Salmi osvajač cijelog niza Svjetskih medalji, tu su i Martin Brantner, Joakim Soussa...Dunja nažalost nastupa za Nizozemsku no i njeni rezultati su više nego solidni.
Rezultati WMOC-a

Nema komentara:

Objavi komentar