07 ožujka 2011

Vikend za snježne avanture s kartom

Oblaci su se razišli, svanulo je sunce, a i vikend je iza nas. Iako je bio prohladan moram priznati da ovako kvalitetne treninge i predavanja već dugo nismo imali. Dva dana vikenda bila su ispunjena do zadnjeg sata po satnici. Subota ujutro počela je teoretskim predavanjima da bi nakon dva sata priče izašli malo na provjetravanje. U potpunoj zimskoj spremi svi polaznici tečaja podijeljeni su u grupe sa svojim voditeljima i prošli su uz voditelje kratku orijentacijsku stazu. Na cilju "vođene ture" dočekala ih je nova grupa organizatora koja je dalje preuzela odrađivanje praktičnog dijela vježbe. Od ove točke polaznici tečaja samostalno su obilazili kontrolne točke na novoj karti i u drugom mjerilu. Iako je većina staze od starta išla nizbrdo, napenjali smo se do nekih kontrolnih točaka, a pogotovo oni koji su na "downhill" varijantama pretrčali svoje kontrole. Pauza za ručak u toplom domu taman je došla da se svi malo ugrijemo i odmorimo za poslijepodnevni dio programa. Nakon analize nastavili smo po programu sve do 18:00 sati i večere. Večernji termin bio je rezerviran za privatno kino i film "Kraljev govor" koji je prije tjedan dana dobio cijeli niz oskara.


Već ranom zorom drugog dana vikenda prvi dio ekipe zaputio se u šumu postavljati kontrole za novu vježbu, drugi dio slagao je labirint vježbu, a treći dio je odrađivao predavanja i vježbe sa kompasom. I taman dok su jedni završavali svoj posao, drugi su pripremili sve za svoju vježbu. Sve kao po špagici ;) Umjesto MTBO treninga Ivek i Sanja složili su zanimljivi labirint ispred doma u kojem su se oprobali svi polaznici tečaja, a naravno i mi i kako to obično biva upecali se na zamku i fulali kontrolu. Sunčeko se pomalo probijalo kroz oblake i druga vježba je bila nešto sunčanija, ali i tehnički daleko teža. Snježni uvjeti otežavali su kretanje šumom, a s druge strane napravili su pravu idiličnu atmosferu.

Kada startaš zadnji kao pravi indijanac iz tragova si mogao rekonstruirati gotovo sve što se događalo na stazi. Bilo je tu širokih fleka koje su odavale tvrdo prizemljenje neke osobe, bilo je dugačkih pravocrtnih tragova u dolinu od klizanja po pozadini, bilo je žutih fleka od znate već čega, a bilo je i samostalnih tragova po kojima sam znao i tko ih je napravio. Ekipa se veselo družila po stazi unatoč ovakvim uvjetima i moram priznati da će im svi idući treninzi vjerojatno izgleadati kao šetnja po parku nakon što su prošli ovo. 
U svakom slučaju i drugi vikend orijentacijskog tečaja je iza nas. Polaznici se polako upoznaju sa orijentacijom, a i međusobno pa je stvarno veselo i na predavanjima i na vježbama. Kako bi stekli barem dio utiska kako nam je bilo bacite pogled na fotogaleriju. Rezime vikenda je više od 40 postavljenih kontrolnih točaka, cca.7-8 sati predavanja i analiza, četiri praktične vježbe na otvorenom i puno truda kako bi se sve to skupa realiziralo. Ovim putem zahvaljujem se svima koji su ugradili dijelić sebe u vikend pomažući da se sve skupa realizira: Ivana T, Robert, Dora, Petra, Sanja, Ivek, Ivana, Ivor, Maja, Tea, Joško.

Nema komentara:

Objavi komentar