21 ožujka 2011

Bliži se kraj tečaja

Protekli vikend polaznici tečaja orijentacije imali su opet dva dana intenzivnih priprema i predavanja. Postavljene su tri staze i održan je cijeli niz predavanja i analiza.

Tečaj je počeo u subotu rano ujutro razbuđivanjem na kratkoj orijentacijskoj stazi u okolici doma na Glavici. Iako je po prognozi dan trebao biti sunčan dočekala nas je magla i kiša. Nije baš da su uvjeti bili nešto ohrabrujući, no s obzirom da smo vikend na Runolistu odradili pod snijegom i ovi uvjeti su bili prihvatljivi. Pomalo mokri i promrzli nastavak jutra održan je u toplim prostorijama doma na suhom, a slušalo se zadnje predavanje o tehnici orijentiranja (treći dio). Sa završetkom predavanja probilo se i sunce tako da je duža praktična vježba odrađena ipak u ljepšim uvjetima. Šuma je još uvijek bez lišća i niske vegetacije što terene čini puno ljepšim i bržim za trčanje. Postavljene su dvije staze (duža i dječja) tako da je za sve zainteresirane bilo po nešto, a u šumi je bilo svega od zajedničkih potraga za kontrolama, do zajedničkog ganjanja iskusnijih trkača ;).
Do ručka su se svi vratili u sigurnost doma što je uspijeh s ozirom da teren nije nimalo jednostavan. Poslijepodnevni dio tečaja protekao je u teoriji. Pričalo se malo o taktici, malo o fair-playu, mao o prehrani i treninzima i brzo vrijeme prođe i padne mrak.


Već rano ujutro u nedjelju uslijedio je nastavak tečaja. Pisao se pismeni dio ispita, a odmah nakon njega uslijedila je i praktična provjera naučenog. Postavljeno je četiri natjecateljske staze, dvije za polaznike tečaja, jedna za djecu i jedna na trening utrku "Crvenkapicu" koja je ove godine išla u pojedinačnoj  "score" varijanti. Sve skupa nastupilo je pedesetak osoba, a najbrži u najtežoj utrci bio je Ivor Mikulčić. Ne samo da je pobijedio sa više od deset minute prednosti ispred trekerskih uzdanica Vanje Suhine, Josipa Babića i Ivana Murata nego je odradio trku stvarno suvereno i bez greške (za nagradu je skupljao kontrole ;). Kod djevojaka je svoju prvu seniorsku pobjedu ubilježila Sanja Žužić, a kod djece Mia Lovrec. Svi prvoplasirani su ujedno dobili i pehare kao nagrade.


S obzirom da smo koristili obične perforatore za provjeru rezultati će biti obrađeni ovih dana, pa očekujte iste kroz dan-dva.


Ovim vikendom polako se približavamo i danu precizne orijentacije koji će se održati ovu nedjelju u prostorijama kluba na Ribnjaku. Dan precizne orijentacije početi će u 09:00 sati teoretskim predavanjem, pa će uslijediti pokazna vježba u parku Ribnjak, te duža vježba u parku Maksimir poslijepodne. Na dan precizne orijentacije pozvani su svi zainteresirani bez obzira na tečaj orijentacije pa tko želi može doći poslušati i probati.

Nema komentara:

Objavi komentar