27 ožujka 2011

Noć bilogije

Biološki odsjek PMF-a u Zagrebu u petak, 25. ožujka 2011. od 16 do 23 sata po treći put organizirao  je jedinstvenu i sve popularniju manifestaciju „Noć biologije". 
Cilj samog događanja je bio da se na nov i popularan način približiti istraživanja znanstvenika s Biološkog odsjeka PMF-a širokoj javnosti. Kroz jednostavne i zanimljive pokuse, kratke prezentacije i radionice svaki je  posjetitelj  uistinu "doživio" znanost, odnosno biologiju, kao jednu od vrlo zanimljivih i korisnih aspekata ljudske djelatnosti.

Tako bi glasio uvod u ono što su nam prikazali na "Noći biolgije", a u zbilji je to stvarno bilo nešto posebno. Silni entuzijazam i dobra volja studenata i profesora napravila je ovu akciju nečim stvarno posebnim. Sve to prepoznalo je valjda i na tisuće ljudi koji su noć proveli po hodnicima i predavaonicama PMF-a. Klinci su uživali, a mogli su istovremeno puno i naučiti. Naravno bilo je tu i puno stvari i za odrasle. Mogli ste dati uzorak svojih bakterija i gledati ih pod mikroskopom, mogli ste dirati i gledati egzotične gmazove i kukce, vodozemce, mogli ste prisustvovati utrci žohara, a istovremeno biti u ambijentu mračne špilje. Dalo se tu naučiti i kako se prehranjujemo i gdje i kako se probavlja naša hrana na jedan zaista fantastičan i inventivan način. Bilo je tu crnih udovica i kornjača....svga po malo za svakoga.

Svaka im čast. Iduće godine vrijedi doći opet.

Nema komentara:

Objavi komentar