31 ožujka 2011

Miljama daleko

Iako sam nešto dalje od zbivanja na orijentacijskoj sceni i tako će ostati još neko vrijeme, pratimo događanja. Ovaj vikend u Lušcu kreće MTBO sezona. Prijavilo se četrdesetak biciklista koji će zasigurno prirediti pravu sportsku utrku. Međimurci kreću u još jednu sezonu sa najviše organizacija u svojim rukama. Puno truda je uloženo proteklih godina, a i novih karata. Ove sezone priredili su još noviteta pa treba svakako pogledati šta nude. Organizirama je čak i interna liga njihovih natjecanja sa vrijednim nagradama. U svakom slučaju dobar potez za privlačenje većeg broja ljudi na utrkama.
S druge strane u nedjelju kreće i štafetni kup Hrvatske na Ponikvama. Organizator je OK Kapela, a prijavljeno je oko 100 natjecatelja. Najzanimljivije će biti u seniorskim štafetama, dok su mlađi dobni uzrasti uobičajeno slabo popunjeni.

Trening koji sam odradio u ovdašnjim brdima bio je jedan od onih koji se pamte. Jedna uzrečica kaže čovjek u životu udahne milijun puta, ali živi i pamti  onaj trenutak koji mu oduzima taj dah. Trčati između stijena u Dolomitima bio je pravi užitak. Trening od planiranih pola sata pretvorio se u trčanje preko sata, a počeo sam se vraćati tek onda kada sam počeo probadati u snijeg preko koljena. Da je bilo manje snijega na toj visini vjerojatno bi produžio na visinu preko 2000m n/v. Ovako je ipak sve bilo zaokruženo trčanjem u malo nižim sferama. Vrijedilo bi ponoviti i ako uhvatim vremena između obaveza i predavanja obavezno nosim fotić jer su vidici i vizure naprosto fantastični. Gledajući priloženu sliku trening je bio do podnožja onih špica koje se vide u daljini.

Nema komentara:

Objavi komentar