28 rujna 2010

Venecija 14.11.2010.

Idemo i ove godine. Teško je, ali pokušati ćemo skupiti ljude za barem jedan autobus da ne prekinemo višegodišnju tradiciju odlazaka koja je počela još tamo u devedesetima. Prvi odlazak bio je takav da smo se nekako doteglili do Ljubljane. U Ljubljani smo prespavali kod prijatelja i sa njihovim busom išli na trku. Već idućih godina krećemo sa vlastitom organizacijom odlazaka, pa se putovalo preko Rovinja gdje je uvijek bila zadnja utrka za Kup. Danas eto idemo direktno iz Zagreba. Vozimo se kroz noć i rano ujutro smo u Veneciji. Prohladni jutarnji morski zrak i kava na rivi unosi živost u tijelo i kada sve krene, adrenalin ne popušta do povratka u bus. Na povratku uglavnom svi spavaju kao klade i iduće jutro svi traže još malo sna umjesto odlaska na posao ili u školu. No sve skupa je zabavno i lijepo i zato se vraćamo iz godine u godinu. Prošle godine mislim da smo oborili rekord po broju prijava kada je putovalo više od stotinu natjecatelja što je bilo više od broja ljudi koji su u jesen nastupali na domaćim trkama. Nadajmo se da ćemo i ove godine doseći zavidnu brojku trkača.
Prijave su otvorene već gotovo mjesec dana i popele su se na preko 400 što znači da se opet sprema trka od tisuću do tri tisuće ljudi. Pripremljeni smo za smještaj u dvorani, za dugačke redove na WC, ali i za najbrže razgledavanje Venecije. Ove godine je i poznati Venecijanski bijenale pa možete spojiti ugodno s korisnim koga zanima.
Autobus dakle ove godine kreće 14.11. oko ponoći iz Zagreba i vraća se istu večer. Cijena mu je 175 kuna, a tko je zainteresiran može se javiti na e-mail. S obzirom na ekonomsku situaciju i recesiju za sada punimo samo jedan autobus pa tko misli rezervirati svoje mjesto neka se požuri.

Prošle godine išlo se je na start brodom što ove godine neće biti slučaj, ali vjerujemo da će organizator smisliti opet nešto novo da staze budu zanimljive. Doduše mislim da većini natjecatelja ne bi koristilo niti da im se da ista staza od lani ili godine prije jer je jednostavno nemoguće zapamtiti sve prolaze i mostove preko kojih se protrči.

Nema komentara:

Objavi komentar