19 rujna 2010

Poplavljeni i otkazani



Kiša je padala i padala, ali i nije kiša bila toliki problem koliko je bio problem u visokom vodostaju rijeka. Skupilo nas se više od trideset organizatora sa svom opremom na terenu i nakon izvida kritičnih mjesta teška srca morali smo donijeti odluku koju ne pamtim u skorijoj orijentacijskoj povijesti - Vihor sprint  kup je otkazan. Doduše upravo jučer gledao sam DVD sa pet dana Turske od prije dvije godine kada su također bili primorani otkazati prvi dan natjecanja. Trka će se ipak održati u nekom zamjenskom terminu, a u kojem se još moramo konzultirati.

Organizatoru je nakon mjeseci priprema ovakvog natjecanja najteže reći da trke ne ide. Koliko je to meni bilo teško ne moram vam opisivati. Zadnja tri mjeseca uložili smo neopisivo puno truda u pripremu i rad na terenu da bi kao šlag na tortu trebala doći ova trka. Ne jedna nego tri trke. U trenutku kada smo odlučili otkazati trku sa pet-šest telefona obaviještavali smo sve klubove i pojedince da nema trke. Ako smo nekoga kojim slučajem preskočili ili ga nismo uspijeli dobiti  ispričavamo se. Viša sila, odnosno elementarna nepogoda rekla je svoje.

Kiša je prestala malo prije 13 sati u Karlovcu, ali ni to nije bilo dovoljno da se visoki vodostaj povuće. Nekoliko kontrolnih točaka bilo je u potpunosti pod vodom, mostovi nisu bili povezani sa tlom već sa vodom (vidi slike) i to je osnovni razlog zašto danas nitko nije trčao u Karlovcu.



Doduše neki su i trčali. Kao utjehu svima koji smo se tamo pojavili napravili smo mini štafetu sa četri izmjene. Sudjelovalo je pet ekipa, a pobijedila je mješovito muško-žensko-Australsko-Hrvatska štafeta. Sve je možda i krenulo kao zafrkancija u teškim trenucima kada pokušavaš da ti loše vijesti ne pokvare raspoloženje, a zavšilo je kao prava mala trka sa sprintanjem i presprintavanjem po livadi punoj vode. Trčalo se sa kartom i kontroloma ;)

Nema komentara:

Objavi komentar