06 travnja 2010

Ušli smo u zadnji tjedan u kojem je još jedan vikend prije prvog natjecanja za Kup Hrvatske. Vrijeme se proljepšalo, šume su uglavnom trčljive, a vegetacija je još niska. Prošle godine u ovo vrijeme bili smo na pripremama u Mađarskoj i Uskrs smo obilježili trčeći i uz malo unosa prigodne hrane. Ove godine silom prilika bili smo doma bez trčanja i sa dobrom klopom. No veselja nije manjkalo i godilo je za promjenu biti doma bez obaveza.
Nažalost rane zarastaju vrlo sporo i vjerujem da će o nekom pravom trčanju biti riječi tek negdje oko Kapeline trke. Do onda laganim tempom, pokušati ne natući još koju kilu i paziti na osjetljiva mjesta da se ponovno ne otvore.
Mali izlet u subotu završio je dugotrajnom neplaniranom vožnjom po Domovini i ako želite nekoga odvesti nekamo od kuda se neće znati vratiti krenite prema Pokupskom pa probajte recimo doći u Jasku, a da se ne vraćate u Zagreb. Totalna avantura. No ima i to svojih draži...prekrasne šume, drvene kapelice, priroda...Eh, a da me pitate gdje je slikana ova kapelica mogu Vam samo reći da je negdje tamo oko Kupe. Naišli smo i na pokoju srnu. Ovih dana stvarno vrijedi otiću u prirodu, jer se ona budi iz zimskog sna. Cvijeće je prekrasno i pravi je gušt provesti neko vrijeme u miru i tišini.

Danas smo u Maksimiru poslijepodne, trening je spreman i samo još treba piknuti kontrolice na mjesto. Ne zaboravite da se do kraja tjedna morate prijaviti na Kapelinu trku koja ide 18.04. U programu je i dječja trka pa pošaljite prijavu i za tu trku. Nadam se samo da će nas vrijeme poslužiti.

Tijekom Uskrsa stigao je i poziv za 4. Međimurski Trijangl.Međimurci standardno organiziraju dva sprinta, preciznu orijentaciju i orijentaciju brdskim biciklima. To je trka koju svakako preporučam svima, pa i početnicima jer svatko može naći ponešto za sebe. Prva trka kreće u Lužcu sa MTBO trkom, a slijedi sprint u Varaždinskim toplicama. Drugog dana natjecanja karavana se seli u Maruševac u kojem će se održati jedan sprint i precizna orijentacija. Maruševac je nova sprint destinacija i organizator se potrudio prilagoditi staru kartu ISSOM standardima za sprint i preciznu orijentaciju.

Nema komentara:

Objavi komentar