05 listopada 2009

Velebit - Manja Vas - Bundek






Bila su to tri luda dana puna akcije. Od kuda početi? Najbolje redom.

Petak
Dan je osvanuo obavijen oblacima i kišom. Na brzaka odlazak na posao, pa poslijepodne via Gospić i Velebit. U Baške oštarije stižem točno u minutu kako smo i planirali. Odrađujem tri sata predavanja, jednu super večeru koju su spremili domaćini na peći sa drvima i u noćnim satima nazad za Zagreb. Petstotinjak kilometara vožnje po kiši i mraku dosta iscrpi čovjeka, ali vrijedilo je. Imali smo i lijepi zalazak sunca nad Velebitom kada se vrijeme smirilo. Ekipa koja je slušala je bila dobra, a velika je vjerojatnost da će nešto od sve ga i zaživjeti u nekom obliku turističke ponude. No živi bili, pa vidjeli.

Subota - Manja Vas
Konačno na trku dolazimo i prije vremena. U miru odrađujem prijave i sve financije za trku i uplate za Veneciju. Vrijeme prohladno, ali lijepo. Trku manje više doslovce odrađujem. Trčim, ali i griješim. Nekoliko kontrola fulao sam doslovce na metar pa bi izgubio minuticu-dvije bez veze. Na jednoj varijanti gubim i više, a samo zbog toga što žuta livada više nije žuta nego je puna kupina u kojima ostavljam pola svoje kože. Vjerojatno sam izgubio i na varijanti na zadnju kontrolu, jer sam naivno išao poprijeko umjesto da tabanam okolo po putu.

Zamjerka organizatoru ide na varijante u suprotnim smjerovima. To smo već puno puta diskutirali i zna se da se to ne postavlja, ali evo ga opet. Neke kategorije u jednom smjeru, a druge u drugom smjeru na iste kontrole.
Nakon trke pale su uobičajene kremšnite, a za sve skupa se može reći: "Jedan ugodan dan u Samoborskom gorju".

Nedjelja - Pedigree kros
Već drugu godinu za redom radimo u suradnji sa Pedigreeom orijentacijski kros za kućne ljubimce na Bundeku. Ove godine startalo je impresivnih 352 peseka sa svojim gazdama. Prošli su zadanu orijentacijsku stazu sa 6 kontrolnih točaka i za to su bili nagrađeni. Vihor je odradio svoj dio posla profesionalno, brzo i bez ikakvih zastoja s obzirom na broj prijavljenih.
Osim peseka našao se tu i jedan miš koji je prošao stazu na ramenu svoje gospodarice.

Vikend koji nam slijedi je konačno slobodan. Oni koji ne znaju šta bi neka se prijave za "Zagrebački maraton" koji je na programu u nedjelju, a ostali neka polako šalju prijave za "Zagreb open".

2 komentara:

  1. Štakor, a ne miš.
    Tomislav

    OdgovoriIzbriši
  2. Lijepše zvuči miš, a bome stvarno je bio štakor i stvarno ga je nosila na ramenu

    OdgovoriIzbriši