07 listopada 2009

Izmjena plana sredstava za sufinanciranje programa...

Kao što naslov kaže ne piše nam se dobro. Recesija radi svoje i logično je da nož reže u svim segmentima. Ostali smo bez još jednog dijela sredstava na nivou grada i biti će dobro ako preživimo godinu samo sa rezanjem akcija. Ukida se plaćanje stručnog rada do daljnjeg, a skinute su i još neke stavke u budgetu.

Šta to za nas znači konkretno. Nema novih karata, sredstva za natjecanja se smanjuju... No dobro to su očekivani događaji u godini kada ne cvatu ruže. Više me ljute razno-razni natpisi nekih nogometnih klubova koji igraju u žnj ligi kako oni nisu dobili svoj dio. Čovječe samo Dinamo, Zagreb i Croatia Sesvete progutaju 30 milijuna kuna gradskog novca. Da se mene pita ti klubovi bi se trebali financirati isključivo iz vlastitih sredstava. Daljnjih 10 milijuna pojedu košarkaši, a rukomet dobije oko 5 milijuna kuna. Sitniš od 2 milijuna kuna ide vaterpolu.

Samo sredstva od nogometa pokrila bi sve ostale sportove koji donose daleko više Svjetskih i Europskih medalja. No tako je to i u drugim državama gdje je loptanje najveći sportski doseg.

Još zanimljivija su mi glasna prigovaranja triatlonaca koji su ove godine dobili debelo više nego lani, a kukaju. U toj domeni je još par glasnih saveza koji povlače zg sport po novinama. Oni koji su najviše na šteti jadni šute i sretni su da dobiju i ono malo što im pripada solidarizirajući se sa općom krizom u državi.

Eh, što ti je politika. Baš zato nam je najljepše kada se uvalimo u šumu i trčimo po terenu za gušt bez ikakvih gluposti u glavi. Veselimo se malim stvarima poput današnjeg treninga ili trke u Veneciji, a velike misli i brige ostavljamo drugima koji se bore za pozicije. Izbori su uskoro tu i kako se kaže: kada su izbori vrijeme je za ostvarivanje barem malih stvari, jer političari su vrlo darežljivi u to vrijeme.

Nema komentara:

Objavi komentar