12 studenoga 2010

Vijesti iz Saveza

I dok se većina orijentacista odmara i psihički priprema za novu sezonu, odnosno početak priprema za novu sezonu, jučer smo završili maratonsku sjednicu IO HOS-a u dvije etape. Protreslo se podosta toga i o tome ćete čitati iz službenog zapisnika kada bude objavljen. Ono najvažnije se u principu odnosi na sezonu koja nam slijedi pa eto nekoliko neslužbenih novosti:

- od iduće sezone nema više kategorije M21E. Spaja je sa M21A kategorijom sa naglaskom da staze neće biti elitne nego A staze. Dakle povećava se konkurencija i to je dobro jer nema smisla imati kategoriju sa 3 ili 4 natjecatelja. Oni ozbiljniji "elitaši" morati će na inozemnim trkama skupljati dužinu.
- apelira se na organizatore da poštuju smjernice za postavljače, što znači da prilagode staze predviđenim vremenima pobjednika u svim disciplinama i da poštuju postotak uspona do 5%, a u slučaju prekomjernog uspona da za svakih 100 m uspona skrate stazu za 1000m
- kup Hrvatske imati će 9 natjecanja, a sprint kup šest ili sedam
- u "veliki" Kup uvode se dva šumska sprinta
- prvenstva Hrvatske održati će se u Vukomeričkim goricama (2x), Trakošćanu i Belom Manastiru
- nakon dugo vremena održati će se i noćno prvenstvo Hrvatske (Lužec)
- trke za Kup neće biti u organizaciji Lokvi, Bjelovara, Kapele i Risa
- predviđaju se dva trening kampa za reprezentativce
- dvije WRE utrke održati će se u sklopu Alpe Jadran kupa u Rijeci 
- proglašenje Kupova Hrvatske održati će se u srijedu 15.12. od 18:00-20:00 u Domu sportova

Eto to je uglavnom to. Nedjelja će biti posvećena utrci u Veneciji koja je nekako uvijek šlag na sezonu koja je iza nas. Za ovaj dio Europe to je gotovo obavezna trka na kojoj se uz čaj i kekse u cilju uživa u prekrasnom danu i prije pauze razgovara sa prijateljima koje nećemo vidjeti cijelu zimu do dana kada se pet vratimo trkama. Novi sastanak obično je zakazan na trci u Lipici, dakle u ožujku 2011.
Unatoč malom padu u jesenskom dijelu sezone Vihoraši u Veneciju opet idu u punom broju. Na startnoj liniji naći će nas se 53, a naše uzdanice u eliti su Vanja Suhina i Goran Marović. 

Nema komentara:

Objavi komentar