03 studenoga 2010

Nekoliko dana poslije Bundeka

Iako osobno nisam angažiran oko utrke na Dolju ovaj vikend ipak ima posla. Odrađujem prijave, medalje, tisak karata, ciljni prostor...uglavnom organizacijski dio. Karlo je preuzeo tehničku realizaciju trke. U mjesec dana odradili smo do sada tri utrke trčanja i dvije dječje utrke. Nakupi se toga i ulazeći iz projekta u projekt nije lako.

No "Halloween Zagreb open" bio je pun pogodak. Dječja utrka je opet bila na svojim uobičajenim brojkama i zabilježili smo preko 90 startova. Trka odraslih zaustavila se na brojci 70. S obzirom da se radilo o noćnoj utrci sasvim dobra brojka. Nakon tehničkih zavrzlama sa silnim grananjima koje je rješavala Ivana, dali smo si malo truda i oko drugih stvari pa smo imali prigodne vještice na startu i cilju, svjetleću bundevu na start pointu, a da ne zaboravim svi natjecatelji bili su pozvani i na topli punč u ciljnom prostoru. Fini miris i aroma punča bio je baš ono nešto što je dalo još jedan dodatni štih natjecanju. Tombola je bila najzabavniji dio trke pa su tako metle pobrali muški veterani i pobjednice u Ž21 i Ž35. Ne znam da li je to slučajno ili su vještice stvarno imale prste u izvlačenju nagrada.

Rezultati su  pomalo očekivani pa su u najjačim kategorijama slavili Matija i Vinka. No da nije bilo baš lagano moglo se vidjeti i iz finiša natjecatelja koji su se borili za plasmane. Brzina je bila na zavidnoj razini bez obzira što se radilo o trci u parku. Ekipa organizatora i onih koji su pomagali bila je super. Svi dobre volje i raspoloženi za zabavu. Već smo pomalo i zaboravili kako je to raditi trku na kartone i sa  ručnim mjerenjem vremena, ali kako je trka odmicala tako je ekipa na cilju bila sve uigranija. Zanimljivo je bilo slušati komentare nekih natjecatelja kako do sada još nisu trčali na kartone što mi je bilo totalno nevjerojatno. Nama je to bio dobar dio svakodnevice dvadesetak godina pa si  ne možeš zamisliti da nove generacije nisu niti vidjele kako izgleda karton.

Malo smo se borili sa prostorom u autima za transport stvari, ali nekako je sve uspijelo stati u Ivekov i moj auto. Medijski nas je popratila Nova TV u svom Dnevniku i u najavama, ali da je reportaža bila nešto i nije. Rekao bih da su "fulali ceo fudbal", a izbacili su sve što je vrijedilo. No na to smo od medija već navikli. Toliko često upropaste članak ili reportažu zahvaljujući tome što se ne pripreme kvalitetno za ono što rade.
Za vikend ste vjerujem na Dolju ako znate voziti bicikl po šumi. Prijavljeno je do sada pedesetak biciklista što je lijepa brojka za ovu disciplinu.
U petak možete na Lužcu trčati sa švedskim orijentacijskim turistima koji krstare ovim dijelom Europe skupljajući nove O-države. Nekada je njihov dolazak bio popraćen određenom pomoći u obliku kompasa i dresova za države u kojima je orijentacija slabije razvijenija, a danas je to čista turistička tura. No ipak je to dobra prilika da napravite kvalitetni trening u dobroj konkurenciji. Nakon Hrvatske Švedi nastavljaju put Mađarske pa u BiH, Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru te  preko Rijeke u kojoj će održati još jedan trening odlaze za Veneciju.

Za korisnike Facebooka:
Fotografije sa Zagreb opena 
Video sa starta

Nema komentara:

Objavi komentar