23 studenoga 2009

Novi ciklus priprema zagrebačkih orijentacista



Iako je tek završila tekuća orijentacijska sezona već ovu subotu krenuli bi sa pripremama za novu sezonu 2010. Protekle godine na nivou grada odrađeno je više od 60 zajedničkih treninga na kojima je sudjelovalo od 2-30 osoba ovisno o danu, vremenu, raspoloženju... I ove godine nastavili bi sa zajedničkim treninzima te pozivamo sve zainteresirane da se jave za novi ciklus. Fizička sprema nije bitna i trener će prilagoditi treninge za više grupa fizičke spreme tako da se ne morate bojati da će neki treninzi biti prejaki ili preslabi za vas. Dobrodošli su dakle i oni koji još nisu u sustavnom treningu. Godine također nisu uvjet za treniranje.

Jedini uvjet je da se javite da želite trenirati i da ispunite upitnik kako bi znali sa koliko ljudi možemo računati u novom ciklusu treninga. Ujedno molim sve predstavnike klubova da upitnike proslijede svojim zainteresiranim članovima. Ako i ne stignete popuniti upitnik na vrijeme dovoljno je da predstavnik kluba pošalje listu sa imenima, a upitnik onda dostavite kasnije.

Prvi trening održali bi ovu subotu. Termin i lokaciju dobiti ćete čim dobijemo povratnu informaciju od svih zainteresiranih. Novost u ovoj sezoni bilo bi i eventualno uvođenje jednog treninga u suhoj prostoriji ukoliko se javi dovoljan broj zainteresiranih.

Ne mirujemo. Ideje za novu sezonu su pred nama i protekla godina je bila pokusna kako za trenera tako i za sve nas koji smo bili na njegovim treninzima. Krešo je napredovao zajedno sa nama i nadamo se da ćemo u sezoni 2010. napraviti još jedan iskorak. Osobno bilo mi je veliko zadovoljstvo odrađivati teške i lagane treninge. Ovim putem moram se još jednom zahvaliti Kreši na iznimnom trudu i zalaganju, silnoj energiji i strpljenju i vicevima kojima nas je uveseljavao kada smo pokušavali odrađivati najteže dijelove treninga. Bilo je dana kada žlicu nakon treninga nisam mogao prinjeti ustima, ali sve je došlo polako na svoje mjesto. U danima dok odmaramo sve nas nešto tjera da odemo malo trčati, razgibati se. Kada stvoriš naviku trčanja jednostavno ne ide bez toga. Moj odmor svesti će se ipak na kraju na rehabilitaciju ruke koja već duže vrijeme ne sluša kako treba. Terapije su počele, lijekovi su tu pa živi bili. Zadnji nalaz kaže da nije strašno, ali ipak je nešto. Srećom nisu noge, pa trčati smijem.

Ovaj petak ide Skupština HOS-a na kojoj biramo nove i stare ljude. Iako bočni udarci stižu svako malo, petak je rezerviran za nove pozitivne vjetrove u našem sportu. Ako bude sve u redu svi reprezentativci će dobiti još jednu priliku za nastup u 2010. godini.

Nema komentara:

Objavi komentar